Kohouti vybojovali body také v Chrudimi                         

Hokejisté České Třebové zůstali na vítězné vlně. Po sérii tří domácích výher dokázali naplno bodovat na horkém chrudimském ledě, dramatické střetnutí vyvrcholilo v závěrečné desetiminutovce.

Chrudim - Česká Třebová 3:5 (0:1, 2:2, 1:2)

Branky: 21. Kišš (Machač, Dobiáš), 37. Plch (Kišš, Machač), 53. Plch (Machač, Dobiáš) – 15. Rozlílek (Semorád, Daněk), 24. Pavlovský (Sedlák, Augustin), 35. Rozlílek (Semorád, Šejba), 55. Schejbal (Korhoň, Semorád), 58. Pavlovský (Sedlák, Augustin).
Rozhodčí: Čížek, Vrba – Pošvář, Pilný. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:2. Oslabení: 0:1. Střely na branku: 33:44. Diváků: 215. Nejlepší hráči: Ament, Plch, Kišš, Macháč – Sedlák, Schejbal, Rozlílek, Pavlovský, Augustin.
Chrudim: Ament – Machač, Budínský, Pazdera, Kalous, Odehnal, Novotný, Pejzl, Secký – Pavlík, Novák, Karásek – Dobiáš, Haltuch, Jiří Polák – Cvrček, Plch, Kišš – M. Felcman, Kostka, V. Felcman.
Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Král, Korhoň, Plášek – Rozlílek, Fúzik, Semorád – Ruda, Čada.

Kohouti na chrudimském ledě velmi dobře začali. V úvodu ohrozili domácí branku Rozlílek s Fúzikem, jasnou gólovou šanci neproměnil v 7. minutě Čada. Po rychlém protiútoku se na levém křídle uvolnil Dobiáš, jehož střelecký pokus zneškodnil pozorný gólman Vlk. Při následné první přesilovce hře soupeře se hosté bez větších problémů ubránili.

Závěr první třetiny patřil opět hokejistům České Třebové. Po černé práci, kterou u mantinelu odvedl obránce Daněk, se puku zmocnil Semorád, přihrál Rozlílkovi, který v čase 15:00 střelou z otočky otevřel skóre – 0:1. O necelé tři minuty později střílel vedle domácí branky Augustin.

V čase 19:07 byl vyloučen obránce Sedlák (nedovolené bránění), při hře ve čtyřech mohli Kohouti své vedení navýšit. Jemelkovu ránu však brankář Ament zázračně vytěsnil levým betonem.

Do druhé třetiny vstupovala Chrudim s výhodou pokračující přesilovky (67 vteřin) a také ji proměnila, v čase 20:52 se prudkým švihem trefil pod horní tyčku zkušený Kišš – 1:1.

Radost chrudimských fanoušků byla krátká. Domácí obránce Machač fauloval Rudu (napadení), po spolupráci se Sedlákem a Augustinem přesilovku v čase 23:35 zužitkoval Pavlovský – 1:2.

Kohouti pak přežili další dvě oslabení, když na trestnou lavici byli během čtyř minut vykázáni nejprve Korhoň a po něm Blažej. Do dvougólového vedení se hosté dostali v čase 34:01, po Semorádově přihrávce se podruhé v utkání trefil Rozlílek – 1:3. Další góly mohli přidat Pavlovský s Korhoněm, v obou případech chybělo velice málo.

Chrudim se vrátila do hry další využitou přesilovkou. Poté, kdy byl dvouminutový trest přísně udělen brankáři Vlkovi, stačilo nejzkušenějším chrudimským útočníkům pouhých 33 vteřin ke vstřelení druhého gólu. Kišš přihrával, Plch v čase 36:41 skóroval – 2:3.

V úvodu závěrečné třetiny byl vyloučen Kišš, po Korhoňově přihrávce střílel ze dvou metrů Ruda, jehož ránu kryl brankář Ament. V čase 44:17 Machač hákoval Pavlovského. Kohouti vzali oddechový čas, otevřeli si před chrudimskou brankou střelnici, jenže pálili slepými.

Poněkud zběsilou závěrečnou desetiminutovku „odšpuntoval“ zbytečným faulem (hrubost) Rozlílek, který byl vyloučen v čase 50:23. Domácí srovnali krok v čase 52:06,  Machačovu tvrdou ránu od modré pohotově tečoval Plch – 3:3.

Na vyrovnávací branku soupeře odpověděli Kohouti při vlastní přesilovce, nechytatelnou bombou strhl v čase 54:09 vedení na jejich stranu obránce Schejbal – 3:4.

Pokud si přítomní fanoušci Kohoutů mysleli, že si jejich tým těsné vedení v relativním klidu pohlídá, tak se nestačili divit.

V čase 55:37 byl podruhé v utkání vyloučen obránce Blažej (podražení), v čase 57:19 poslali rozhodčí na trestnou lavici také Schejbala (sekání).

Přišel oddechový čas domácích. Chrudim hrála krátce pět na tři, po chvíli pelášil brankář Ament na střídačku. Risk domácímu celku nevyšel, protože v čase 57:35 poslal puk do opuštěné chrudimské branky výborný Pavlovský – 3:5.

Drama zdaleka nekončilo. V čase 57:54 byl vyloučen Jemelka (nedovolené bránění), Chrudimi svitla naděje v podobě dlouhé přesilovky pět na tři. Hosté těžkých 85 vteřin přežili a dovedli dramatické zápas do vítězného konce…

HLASY PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Při hře pět na pět jsme soupeři prakticky nic nedovolili. Potvrdilo se, že náš systém na silného soupeře funguje. Všechny tři góly jsme inkasovali při hře v oslabení. Je to určité varování před play off, takhle hrát a zbytečně faulovat nemůžeme.“

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Zkušení hráči soupeře předvedli, jak hrát přesilové hry. Nemá smysl hledat chybu u rozhodčích, ale především sami u sebe. Vyloučením našich  hráčů v závěrečných deseti minutách předcházely zbytečné a nesmyslné fauly.“
 
Další výsledky:
Litomyšl - Choceň 3:2 po nájezdech, Nové Město nad Metují - Jaroměř 8:1, Nový Bydžov - Náchod odloženo.