Třetí zápas Kohoutů v týdnu = třetí vítězství  

Domácí mise splněna, mohli si říct v neděli večer hokejisté České Třebové, kteří během pouhých pěti dnů třikrát uspěli na vlastním ledě. Po středeční a páteční výhře nad Litomyšlí, resp. Náchodem dokázali překonat také nedělní překážku jménem Jaroměř.

Česká Třebová – Jaroměř 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)


Branky: 7. T. Prachař (Pavlovský, Šejba), 10. Pavlovský (Augustin, T. Prachař), 18. T. Prachař (Pavlovský, Augustin), 25. Schejbal (Semorád, Korhoň), 38. Semorád (Plášek, Schejbal), 39. Pavlovský (Augustin, T. Prachař), 58. Plášek (Schejbal, Korhoň) – 25. L. Souček ml. (Tomášek).
Rozhodčí: Veselý – Kalina, Kalus. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 43:24. Diváků: 369. Nejlepší hráči: Pavlovský, T. Prachař.
Č. Třebová: Vlk (41. Kraus) - Šejba, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk (41. Havránek), Král - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Semorád, Plášek – Rozlílek, Fúzik (41. Čada), Ruda.
Jaroměř: Vích – L. Souček st., Bujnoch, Kotrč, Vágner – Vejman, L. Souček ml., Háze – Kačerovský, Záliš, Krause – Tomášek, Holub.

O první gól Kohoutů se postarala první útočná formace. Gólovou akci rozehrál obránce Šejba, po něm Pavlovský přenechal puk Prachařovi, který v čase 6:23 prudkým švihem poprvé rozvlnil síť jaroměřské branky – 1:0.

Hosté, kteří nastoupili v okleštěné sestavě, nehráli žádného zanďoura“, naopak, při každé příležitosti se vrhali do útoku. V 9. minutě zaváhal na útočné modré domácí obránce Blažej, do úniku se dostal rychlý Kačerovský, naštěstí mířil vedle českotřebovské branky.

O malý okamžik později se Kohouti radovali podruhé. Augustinovu ránu stačil brankář Vích vyrazit k Pavlovskému, který jej v čase 9:42 překonal podruhé – 2:0.

Jaroměř měla první gólovou příležitost ve 14. minutě, okna v domácí obraně využil Krause, ale ve vyložené pozici přestřelil. Skórovat nedokázali ani Bujnoch s Vejmanem, jejich střely pochytal gólman Vlk.

V závěru první třetiny se Kohouti dostali do tříbrankového vedení. Pavlovského střelu stačil brankář Vích pouze vyrazit před sebe, puk za jeho záda poslal v čase 17:49 Prachař – 3:0.

V úvodu druhé třetiny využili Kohouti hned svoji první přesilovou hru, levou šibenici trefil v čase 24:22 obránce Schejbal – 4:0.

Vzápětí, po pouhých 15 vteřinách hry, se radovali hokejisté Jaroměře. Domácí obránci si za vlastní brankou počínali zcela nedůrazně, a tak je v čase 24:37 vyškolil osmnáctiletý útočník Lukáš Souček mladší – 4:1. Po další minutě vyrobila českotřebovská obrana další okno, šanci Krause zlikvidoval pozorný brankář Vlk.

Kohouti v dalších minutách přidali, bomba Pláška skončila na horní tyčce, gólmana Vícha nedokázali překonat Prachař s Pavlovským.

Závěr druhé třetiny patřil Kohoutům. Po hezké spolupráci s Pláškem mířil do černého v čase 37:34 Semorád – 5:1. Šestou trefu obstarala znovu první útočná formace, po krásné kombinaci v čase 38:45 skóroval Pavlovský – 6:1.

Do závěrečné třetiny nastoupil v českotřebovské brance Kraus, někteří hráči zůstali v kabině, šanci dostali mladíci.

Další minuty patřily brankářům. Při dvou pokusech Korhoně se vyznamenal Vích, na druhé straně čelil Kraus s úspěchem střeleckým pokusům Záliše Bujnocha a Vejmana.

V závěrečných deseti minutách převaha Kohoutů narůstala, bez využití zůstaly další šance Korhoně, Augustina, Pláška a opět Korhoně. V čase 56:47 si zuby nehty bránící hosté raději vzali oddechový čas, přesto inkasovali sedmý gól. V čase 57:16 se o něj postaral sváteční střelec Plášek – 7:1.

HLAS PO UTKÁNÍ: 

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Splnili jsme svůj cíl a ve třech domácích utkáních vybojovali plný počet devíti bodů. Není jednoduché hrát třikrát za sebou doma, navíc v pouhých pěti dnech. Trochu si odpočineme a čeká nás příprava na další těžké zápasy.“

Vladimír Vaněk, manažer České Třebové:
„Oceňuji hru soupeře. Jaroměř nebetonovala, naopak se snažila hrát otevřený hokej, bez záludných faulů. Poděkování patří divákům, kteří svůj tým skvěle podporovali.“