Cenná výhra Kohoutů nad Litomyšlí                                   

Do série tří domácích utkání vstoupili hokejisté České Třebové těsným vítězstvím nad silnou Litomyšlí. Kohouti soupeře jasně přestříleli (poměr střel by 51:34), spoustu šancí však neproměnili, a tak o výhru bojovali do poslední minuty. Oporou vítězného týmu byl brankář Tomáš Vlk.

Česká Třebová – Litomyšl 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky: 11. T. Prachař (Fúzik, Pavlovský), 28. Pavlovský (Jemelka, T. Prachař – 26. Ostřanský (Havlík, Cink).
Rozhodčí: Čížek – Landsmann, Mikula. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Střely na branku: 51:34. Diváků: 406. Nejlepší hráči: Vlk – Stoklasa.
Č. Třebová: Vlk - Sedlák, Jemelka, Šejba, Král, Daněk, Blažej, Schejbal, Havránek – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Rozlílek – Veverka, Fúzik, Semorád – Čada, Stolín. 
Litomyšl: Horáček – Havlík, Dvořák, Bažant, Bláha, Zahradník, Švec – Ostřanský, Cink, Stoklasa – Večeřa, Voříšek, Jakubec – Barkóci, Vaňo, Drobný.

Na první střelecké pokusy čekali diváci do 4. minuty. Nejprve pálil Augustin, krátce po něm zkoušel štěstí Stoklasa, brankáři Horáček a Vlk byli připraveni. O minutu později se v první skutečně gólové příležitosti ocitl českotřebovský útočník Pavlovský, ale Horáčka nepřelstil.

V čase 7:56 získali Kohouti výhodu první přesilové hry, vyloučen byl Švec. Dvě střely Augustina se štěstí vyrážel gólman Horáček, obránce Sedlák mířil vedle. Největší šanci měl zkušený Polodna, který z nějakých pěti metrů minul odkrytou litomyšlskou branku.

Kohouti se dostali do vedení při další přesilovce, když byl vyloučen útočník Vaňo (podražení). Za hostující brankou si nerozuměli obránce Havlík s brankářem Horáčkem, puku se zmocnil Fúzik, okamžitě přihrál volnému Prachařovi, který puk v čase 10:05 zasunul k levé tyčce – 1:0.

Domácí hokejisté mohli ještě v první třetině své vedení navýšit, v koncovce však pálili slepými. Nejprve Fúzik s Veverkou vypracovali dobrou pozici pro Semoráda, jehož lehkou teč reflexívně vyrážel gólman. Horáček pak zlikvidoval nájezd Pavlovského, při střelách Semoráda a Prachaře při něm stáli všichni svatí. Komplikaci přinesla závěrečná minuta, v čase 19:18 byl za zbytečný faul v útočném pásmu (sekání) vyloučen obránce Blažej. První dějství dohráli jeho spoluhráči na jedničku.

Velmi dobře se bránili dalších 78 vteřin v úvodu druhé třetiny. Vzápětí byl vyloučen Semorád (hákování), Kohouti v oslabení znovu obstáli. Inkasovali v čase 25:19, když na trestné lavici odpočíval Pavlovský. Litomyšl vyrovnala zásluhou pohotového útočníka Ostřanského – 1:1.

Vyrovnávací gól soupeře Kohouty nabudil k další aktivitě. Instinkt střelce potvrdil Pavlovský, po výborné přihrávce Jemelky vypálil z mezikruží švihem a puk se v čase 27:01 zastavil až v litomyšlské brance – 2:1.

Druhá polovina druhé dvacetiminutovky přinesla další nevyužité šance Kohoutů. Nejprve neskóroval Korhoň, poté se mezi třemi protihráči proháčkoval Augustin, ale ze tří metrů pálil do hrudi gólmana Horáčka. V čase 37:19 byl vyloučen hostující Cink, domácí přesilovku nevyužili, a tak bylo jasné, že rozhodnutí přinese závěrečná třetina.

Hodně vzruchu přinesla 42. minuta. Po dělovce Augustina se puk prokazatelně odrazil zevnitř litomyšlské branky, rozhodčí Čížek však byl jiného názor a gól neuznal.

Hosté dřeli a usilovali o vyrovnání, v cestě jim stál odhodlaný a velmi dobře bránící tým Kohoutů, s výborným Vlkem v brance.

Hru brzdila vyloučení, obě mužstva měla ve třetí třetině po třech vyloučených hráčích. Domácí se dostali do potíží v čase 48:11, když byl na trestnou lavici vykázán (při českotřebovské přesilovce) útočník Prachař. Kohouti hráli téměř jednu minutu ve čtyřech, opět bez ztráty kytičky.

V 58. minutě střílel z levého křídla tvrdě Augustin, štěstí znovu přálo brankáři Horáčkovi. V čase 59:17 si hosté vzali oddechový čas a zkusili hru v šesti, domácí tým si těsné vedení zkušeně pohlídal.

HLAS PO UTKÁNÍ:
Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Naše trápení v koncovce pokračuje. Mohli jsme rozhodnout dříve, bohužel jsme hodně šancí neproměnili. Podstatné bylo, že jsme dokázali navázat na výkon v Novém Bydžově, tým hrál velmi dobře do obrany. V závěru jsme si těsné vedení pohlídali a kvalitního soupeře nepustili do žádného drtivého tlaku. Máme tři vyrovnané pětky, do hry velmi dobře zasahovali mladí hráči.“

Další výsledky – skupina A: 
Jaroměř – Nový Bydžov 3:4 v prodloužení, Choceň – Chrudim 5:2, Náchod - Nové Město nad Metují 1:2.