Páteční snadná výhra nad Náchodem 

Po středeční těsné domácí výhře nad Litomyšlí si o dva dny později hokejisté České Třebové snadno poradili s Náchodem, kterému nastříleli devět gólů. Pevný základ k úspěšnému výsledku položili v první třetině, hattrickem se blýskl útočník Tomáš Prachař. Sérii tří domácích zápasů završí Kohouti tuto neděli 16. ledna, kdy přivítají Jaroměř.

Česká Třebová – Náchod 9:1 (6:0, 0:1, 3:0)

Branky: 6. T. Prachař (Augustin, Pavlovský), 15. Šejba (Semorád, Veverka), 15. Pavlovský (Sedlák, T. Prachař), 16. Rozlílek (Korhoň, Polodna), 17. T. Prachař (Augustin, Pavlovský), 19. T. Prachař (Augustin, Pavlovský), 41. Augustin (Jemelka, Pavlovský), 59. Rozlílek (Korhoň), 60. Sedlák (Polodna) – 26. Šrenk (Prouza).

Rozhodčí: Škorpil – Matějka, Kalus. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 61:31. Diváků: 335. Nejlepší hráči: Pavlovský, T. Prachař, Augustin.

Č. Třebová: Kraus (41. Peřina) - Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba, Havránek - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Rozlílek – Veverka, Fúzik, Semorád – Čada, Boroděnko.

Náchod: Bláha (21. Kubeček) – Šrenk, Králík, Štelzig, Verner, Jičínský, Steklík – Havrda, Prouza, Vanát – Zeman, Vondřejc, Rojšl – M. Škoda, Červíček, Kubasa.

Kohouti se dostali do vedení v čase 5:33, kdy si Prachařovu střelu, která mířila vedle, nešťastně srazil do vlastní branky gólman Bláha – 1:0. O dvě minuty později se do velké šance dostal Augustin, pozorný Bláha tentokrát zachránil. Domácí hokejisté hráli v průběhu prvních dvanácti minut dvě přesilové hry, branku soupeře však ohrožovali pouze střelami od modré.

Jednoduchý recept na zdolání náchodského obranného valu nabídl obránce Šejba, který napřáhl dva metry za modrou a v čase 14:52 zavěsil puk pod horní tyčku – 2:0.

Další gól inkasovali hosté za pouhých šest vteřin. Krátce po vhazování poslal obránce Sedlák nádhernou přihrávkou do úniku Pavlovského, který se v čase 14:58 nemýlil – 3:0.

Počtvrté poslal hosty do kolen Rozlílek, který v čase 15:55 proměnil skvělou Korhoňovu přihrávku – 4:0. Neuvěřitelnou dvouminutovku, během níž Kohouti vstřelili čtyři branky, završil v čase 16:49 Prachař – 5:0, kterému nesobecky přenechal puk Augustin.

V závěru první třetiny hráli Kohouti v pěti proti třem a přidali další gól, v čase 18:28 se z hattricku radoval Prachař – 6:0.

Druhá třetina byla v podání českotřebovského týmu mnohem vlažnější. Střelu Semoráda a zejména nájezd Pavlovského bravurně zlikvidoval druhý náchodský brankář Kubeček.

V čase 25:11 byl vyloučen domácí útočník Veverka a hosté jeho faul (nedovolené bránění) potrestali, zblízka se trefil Šrenk – 6:1. Domácí měli další slibné příležitosti, jenže Semorád, Fúzik a zejména Schejbal s Prachařem své šance neproměnili. Těsně před druhou sirénou pálil z otočky těsně vedle Vondřejc.

V úvodu závěrečné třetiny se Kohouti znovu vyhoupli do sedla, v čase 40:33 proměnil samostatný nájezd Augustin – 7:1. O minutu později střílel z levého křídla Korhoň, puk orazítkoval tyčku.

Do dalších dvou příležitostí se domácí dostali při hře v oslabení. Při vyloučení mladého obránce Havránka nejprve ohrozil náchodského brankáře Korhoň, kterého vzápětí napodobil Sedlák.

Kohouti dohrávali bez první útočné formace přesto soupeře zatlačili do hluboké defenzívy. Slibné šance neproměnili Korhoň s Fúzikem. Favorit se prosadil ještě dvakrát. Po  krásné akci Korhoně se v čase 58:02 podruhé v utkání trefil Rozlílek – 8:1. V předposlední minutě spálil ohromnou šanci Boroděnko, účet zápasu podtrhl v čase 59:55 výborný Sedlák – 9:1.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Hráči splnili zadání. Od první minuty byli zdravě agresivní, nátlakovou hrou soupeře jasně přehrávali. Odehráli jsme výbornou první třetinu, šest vstřelených gólů toho bylo jasným důkazem. Druhá třetina byla mnohem vlažnější, zbytečně jsme polevili. Ve třetí třetině jsme opět diktovali tempo hry a přidali další tři góly. Pozitivní je, že ve hře pět na pět jsme neinkasovali, pouze při hře v oslabení. Příležitost dostali brankáři číslo dvě a tři, určitě nezklamali.“