Kohouti hráli v Náchodě - vyhráli 2 : 3

S týmem Náchoda se Kohouti  střetli znovu po pouhých deseti dnech, připomeňme si páteční vložený zápas na našem zimáku před 335 diváky dne 13. ledna, který Kohouti snadno vyhráli 9 : 1. Tentokrát se hrálo v neděli 23. ledna  na ledě soupeře. Hrálo se se od 17 hodin. Náchod skončil v základní části na Královéhradecku třetí a nyní figuruje v tabulce nadstavbové části na místě sedmém. V utkání s Kohouty, kteří tabuilku soutěže s přehledem vedou proto  nebyl favoritem...

Hokejisté České Třebové nastoupili k nedělnímu zápasu v okleštěné sestavě, přesto se dokázali udržet na na vítězné vlně. Vydřená výhra v Náchodě zajistila Kohoutům již dvě kola před koncem prvenství v nadstavbové části krajské ligy.

Náchod - Česká Třebová 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky: 42 Vondřejc (Řezníček, Zeman), 50. Lejdar – 16. Fúzik (Veverka), 25. Pavlovský (Augustin, Daněk), 31. Pavlovský (Augustin, Fúzik).
Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Vodička. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1 Střely na branku: 28:51. Diváků: 83. Nejlepší hráči: Bláha, Lejdar, Vondřejc – Schejbal, Pavlovský, Augustin, Fúzik.
Náchod: Bláha – Lelek, Králík, Řehák, Sodomka, Verner, Jičínský – Vaňát, M. Škoda, Havrda – Řezníček, Vondřejc, Zeman – Lejdra, Haklička, Steklík – Vytlačil.
Č. Třebová: Vlk (33. Peřina, 50. Vlk) – Král, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba - Augustin, Fúzik, Pavlovský – Ruda, Semorád, Rozlílek – Veverka, Čada.

Úvod zápasu patřil Kohoutů, během prvních dvou minut dvakrát zaměstnal náchodského brankáře Bláhu českotřebovský útočník Fúzik. Při první přesilové hře ujel domácím obráncům Pavlovský, blafák však do gólového konce nedotáhl.

Domácí se osmělili až v 8. minutě, pomohla jim nepřesná Blažejova rozehrávka, šanci Zemana zlikvidoval pozorný gólman Vlk. Vzápětí se v dobré střelecké pozici ocitl náchodský útočník Vondřejc, vyrovnání zabránil skvělým zákrokem Vlk.

Náchod byl pod silným tlakem, jeho hráči si často vypomáhali nedovolenými zákroky. V čase 11:46 byl vyloučen domácí kapitán Verner (hákování), při druhé přesilovce pochytal brankář Bláha dvě rány Augustina i pokusy Rozlílka se Semorádem. Smůlu měl Blažej, který trefil tyčku.

Kohouti se dostali do vedení v čase 15:38, při signalizované výhodě se před náchodskou brankou nejrychleji orientoval Fúzik – 0:1. V závěru první třetiny vymysleli pro Fúzika gólovou příležitost Šejba s Augustinem, kapitán Kohoutů však brankáře Bláha nepřekonal.

Také ve druhé třetině se hrálo pod taktovkou hokejistů České Třebové. Ve 22. minutě přihrál Ruda výborně Semorádovi, který z nějakých pěti metrů vysoko přestřelil. Kohouti pak využili přesilovou hru s číslem tři, vyloučený útočník Škoda se na trestné lavici příliš neohřál, byl tam půl minuty. Velké sólo přes celé hřiště zakončil v čase 24:59 střelou pod horní tyčku Pavlovský – 0:2. Hned v následující minutě mohl přidal další gól Semorád, mířil jen do gólmana Bláhy.

Kohouti svůj tlak vystupňovali a v polovině střetnutí se dostali do třígólového vedení. Augustin našel křížnou přihrávku Pavlovského, jehož prudkou ránu v čase 30:15 zastavila až síťka v náchodské brance – 0:3. Vzápětí ohrozili soupeřovu branku Semorád s Veverkou.

Brankář Vlk zlikvidoval nájezd Řezníčka v čase 32:17 přenechal své místo v českotřebovské brance Peřinovi. Hosté měli hru pod kontrolou, jenže neproměňovali šance. Krásnou individuální akci nezakončil Daněk, další příležitost Augustina zmařil brankář Bláha. Kohouti měli výhodu další přesilové hry, kterou nevyužili.

Závěrečná třetina se oslabeným Kohoutů nepovedla. První gól inkasovali v čase 41:08, kdy se před jejich brankou prosadil volný Vondřejc – 1:3. Komplikaci přineslo vyloučení Blažeje (hákování v čase 45:15), jeho spoluhráči se naštěstí ubránili.

Náchod se definitivně probudil deset minut před koncem utkání. Nejmladší hráč na ledě, teprve 16letý útočník Lejdar, až příliš snadno obešel Daňka, byl faulován, přesto stačil puk v čase 49:56 zavěsit pod horní tyčku – 2:3.

Kouč Kohoutů Pavel Rohlík vzal oddechový čas, vzápětí se do českotřebovské branky vrátil Vlk. Domácí hokejisté vycítili příležitost a ze všech sil se snažili vyrovnat, v 54. minutě střílel těsně vedle Steklík. Po rychlém protiútoku nedokázal vstřelit pojišťovací gól Veverka.

Závěr byl dramatický. V čase 59:07 vzal oddechový čas náchodský trenér Michal Pahulák. Vhazovalo se v obranném pásmu Kohoutů a tak domácí odvolali brankáře. Puku se zmocnil Semorád, místo střely do odkryté náchodské branky hledal zbytečnou přihrávkou Rozlílka. Hosté těsné vedení udrželi, po dvou odehraných třetinách však určitě měli o závěru nedělního střetnutí jiné představy…
 
HLASY PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Ano, i když jsme si dobře rozehraný zápas zbytečně zkomplikovali, pozitivní je, že jsme dokázali zvítězit. Hráčům jsem poděkoval za výborně zvládnutou druhou část soutěže. Teď je důležité, aby se nám před rozhodující částí celé sezony vyprázdnila marodka.“

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„S ohledem na absenci řady opor jsem měl z utkání určité obavy. Dvě třetiny zápasu mělo naše mužstvo hru zcela pod kontrolou, v závěrečné třetině přišly zbytečné chyby. Uvidíme, co bude dál. Hodně hráčů chybělo, zdravotní problémy mají další.“

Jaké jsou výsledky dalších zápasů

Nové Město nad Metujhí - Litomyšl 3 : 5

Jaroměř - Choceň 0 : 5

Vesměs tedy vyhráli zástupci Pardubického kraje....

TABULKA MUŽI

Krajská hokejová liga 2021/22 2. část A po 12. kole

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 12 34
2 Nové Město n.M. 12 21
3 Nový Bydžov 9 18
4 Choceň 10 17
5 Chrudim 11 17
6 Litomyšl 12 17
7 HC Náchod 11 5
8 Jaroměř 11 3
Je téměř jisté, že ve druhé části krajské hokejové ligy zůstanou některé zápasy neodehrány. Zatímco v první části soutěže uplatnil krajský hokejový svaz při stanovení pořadí koeficient, který vycházel z bodového zisku a počtu odehraných utkání, nyní je všechno jinak.
„S ohledem na blížící se konec druhé části soutěže KLM (30.1.2022), a s nedostatkem volných termínů pro sehrání odložených utkání (covid, karantény), rozhodla sportovně-technická komise se souhlasem řídícího orgánu o možnosti využít k dohrání takových utkání ještě termínu 2. února (středa). Utkání, která přesto nebudou sehrána, budou kontumována výsledkem 0:5 v neprospěch týmů, z jejichž viny se utkání neodehrálo,“ stojí v prohlášení STK. Jisté je, že byly (zatím) kontumovány zápasy 5. a 12. kola Choceň – Jaroměř (5:0) a Jaroměř – Choceň (0:5), hokejisté Chocně jsou rázem bohatší o šest bodů...V nejsložitější situaci se ocitl Nový Bydžov (toho času v karanténě), který by teoreticky měl do středy 2. února odehrát ještě pět zápasů!!