Kohouti v Novém Městě prohráli až na nájezdy                 

První zápas nového rok se hokejistům České Třebové nevydařil. Na ledě Nového Města nad Metují zaspali první třetinu, což se jim na konci střetnutí vymstilo. Kohouti dokázali vymazat dvougólové manko, sedm minut před koncem normální hrací doby znovu vyrovnali. V závěrečných minutách doplatili na nepřesnou koncovku a po penaltové loterii brali pouze jeden bod…

Nové Město n. M. - Česká Třebová 4:3 sn (2:0, 1:2, 0:1 – 0:0)

Branky: 14. Borovec (Březina, Reichmann), 20. Velínský (Maršík, Hylena), 33. Maršík (Knotek, Velinský), rozhodující nájezd proměnil Veselý – 29. Pavlovský (Augustin, Sedlák), 33. Augustin (Daněk, T. Prachař), 53. Polodna (T. Prachař, Korhoň).
Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Vodička. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Střely na branku: 37:51. Diváků: 250. Nejlepší hráči: Čáp, Maršík - T. Prachař.
Nové Město: Čáp – Klust, Vitebský, Pohl, Borovec, Velinský, Dostál – Hynek, Černý, Veselý – Březina, Mach, Reichmann – Maršík, Hylena, Knotek.
Č. Třebová: Kraus - Blažej, Schejbal, Sedlák, Jemelka, Daněk, Král – Veverka, Polodna, Plášek - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Čada, Fúzik, Rozlílek – Korhoň, Semorád, Boroděnko.

V čase 1:10 byl vyloučen českotřebovský útočník Pavlovský (hákování), v čase 2:46 byl vyloučen domácí obránce Vitebský (podražení). Kohouti záhy získali výhodu přesilové hry (96 vteřin). Po chybné rozehrávce Veverky zlikvidoval šanci domácího týmu brankář Kraus. V 7. minutě mohl Veverka svoji předchozí chybu napravit. Ocitl se zcela sám před gólmanem Čápem, místo střely však zbytečně přihrával Pláškovi, ten hledal Polodnu a šance byla fuč.

Nové Město hrálo jednoduše, důrazně a trpělivě čekalo na chybu soupeře. Domácí se ujali vedení v čase 13:11, kdy se přesným švihem od modré trefil obránce Borovec – 1:0. O malou chvíli později se Kohouti dostali do složité situace. V čase 16:09 byl vyloučen obránce Blažej (držení), v čase 17:12 byl na trestnou lavici vykázán také útočník Rozlílek (nedovolené bránění).

Domácí dostali obrovskou možnost v podobě přesilovky pěti proti třem (56 vteřin, Kohouti se ubránili. Více než minutu se potom úspěšně bránili ve čtyřech. Už se zdálo, že první třetinu přečkají bez úhony, když se v čase 19:51 – znovu od modré – přesně trefil Velínský – 2:0.

Druhá třetina odstartovala příležitostí Prachaře, který mířil vedle. Vzápětí hosté propadli v útočném pásmu, domácí se dostali do brejku dvou na jednoho, hrozící pohromu zachránil brankář Kraus.

Ve 28. minutě se do další šance dostal Prachař, znovu neproměnil. Dojíždějící Pavlovský byl faulován, Kohouty vrátila do hry proměněná přesilovka, v čase 28:46 ji využil právě Pavlovský – 2:1.

Hosté dopláceli na zbytečné fauly. V čase 29:26 byl vyloučen Korhoň (držení), v čase 30:22 byl podruhé vyloučen Blažej (zdržování hry). Po dvaadvaceti vteřinách naštěstí musel na trestnou lavici Hylena (nedovolené bránění), Kohouti se dlouhých 52 vteřin úspěšně bránili ve třech proti čtyřem.

Kvalitnější hru ve druhé třetině potvrdili Kohouti v čase 32:46, kdy se po spolupráci s Daňkem a Prachařem zblízka prosadil Augustin – 2:2.

Radost více než stovky českotřebovských fanoušků trvala pouhých 10 vteřin!! Kohouti prohráli vhazování ve vlastním obranném pásmu, k puku se snadno dostal Maršík a v čase 32:56 (!) strhl vedení znovu na stranu domácího mužstva – 3:2.

V závěru druhé dvacetiminutovky si hosté vypracovali několik slibných příležitostí, dvakrát mohl skórovat Prachař, další šanci neproměnil Korhoň. Těsně před koncem druhé třetiny byl faulován Plášek, rozhodčí tvrdý zákrok domácích hráče velkoryse přehlédl.

Podobný scénář měl začátek závěrečné třetiny. Od 42. do 45. minuty nedokázali vyrovnat Korhoň, Prachař ani Schejbal, které vychytal brankář Čáp.

V době českotřebovského náporu byl v čase 44:57 vyloučen kapitán Fúzik (podražení), jeho spoluhráči odehráli oslabení na jedničku. Krátce po svém návratu na ledovou plochu mohl Fúzik vyrovnat, gólman Čáp byl proti.

V čase 51:16 byl vyloučen domácí bek Klust (nedovolené bránění), hraniční atak jednoho z jeho spoluhráčů na brankáře Krause nechal nepřesný sudí Veinfurter bez povšimnutí.

Přesilovku začali Kohouti špatně, po úniku a střele Veselého je zachránila tyčka. Další důležitý okamžik přišel v čase 51:45, kdy byl vyloučen Pohl (krosček). Dvojnásobnou přesilovku hosté využili v čase 52:54, kdy vyrovnával Polodna – 3:3. Dalších 50 vteřin hráli Kohouti v pěti proti čtyřem, ale již bez gólového efektu.

V 56. minutě mohl rozhodnout Augustin, jehož šanci zneškodnil výborně chytající Čáp. Závěr normální hrací doby byl hodně hektický. V 60. minutě se dostali do šance domácí, Kohouty zahránil Kraus, pár vteřin před sirénou nedokázal skórovat Polodna.

Prodloužení:
První polovina pětiminutového prodloužení patřila Kohoutům, další šance neproměnili Pavlovský, Korhoň a dvakrát Sedlák. Vzápětí rozhodčí Veinfurter neviděl dva fauly Klusta na Pavlovského, příležitost Hynka zmařil gólman Kraus.

Nájezdy:
Za domácí proměnili Černý s Veselým, za hosty pouze Korhoň, a tak dva body zůstaly v Novém Městě nad Metují.

HLAS PO UTKÁNÍ:


Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Velmi špatně jsme začali. Byli jsme nepřesní v rozehrávce, vyhrávali jsme minimum osobních soubojů. Postupně se náš výkon zlepšoval, dokázali jsme srovnat na 2:2 a posléze na 3:3. V prodloužení jsme mohli získat druhý bod, bohužel se tak nestalo. Při nájezdech byl přesnější soupeř, který potvrdil, že jeho nedávné dobré výsledky nebyly náhodné. Musíme se nyní soustředit na další těžké zápasy, máme co zlepšovat.“

Vladimír Vaněk, manažer České Třebové:
„Děkujeme fanouškům, kteří za námi ve středu večer přijeli. Jak už se stává tradicí, soupeřům vylepšujeme návštěvnost. Z 250 přítomných diváků jich přibližně polovina byla z České Třebové. Škoda, zasloužili si lepší výsledek.“

Další výsledky – skupina A: Nový Bydžov – Litomyšl 5:2, Chrudim – Choceň 3:5, Náchod  – Jaroměř 3:4 pr.