Třebováci mezi nejlepšími sportovci v okresní anketě za rok 2021
Po roční nucené přestávce se v pondělí 14. února uskutečnilo v pořadí 53. slavnostní vyhlášení ankety NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SPORTOVEC okresu Ústí nad Orlicí a to za rok 2021. Slavnostní večer se konal v kulturním domě v Ústí nad Orlicí za účasti zástupců města a obcí celého regionu, sportovců, sponzorů a dalších hostů. Tradičně byly vyhlašovány kategorie od kolektivů z vesnických tělovýchovných jednot přes kolektivy mládeže, žactva a dospělých až po jednotlivce v dospělých a veteránech a další.
Do síně slávy okresního sportu byl uveden dlouholetý kanoista, medailista z řady soutěží a trenér Luděk Roleček z SK kanoistiky Vysoké Mýto.
V kategorii kolektivy – dospělí obsadil oddíl atletiky domácí TJ Jiskry Ústí nad Orlicí třetí místo. Nejlepším kolektivem se stal SK Hokejbal Letohrad – muži. V hlavní kategorii DOSPĚLÝCH se na prvním místě umístil Daniel Suchánek, kanoista SK kanoistiky Vysoké Mýto, který patří mezi absolutní světovou špičku ve své kategorii. Na mistrovství světa v Bratislavě se umístil na 1. místě. Na mistrovství Evropy obsadil druhá a třetí místa a v řadě dalších závodů se umisťuje na medailových pozicích. Slavnostní sportovní večer doplnila také taneční a hudební vystoupení.

Mezi padesátkou oceněných v 53. ročníku této ankety se prosadili také Třebováci.

V kategorii kolektivů si pro ocenění na jeviště došli zástupci DSC GYM, které obsadilo 1., 2. a 3. místo v týmech na turnajích v Německu, Praze a Holandsku, 19. místo na ME v Itálii, 12. místo v žebříčku Evropy ji jitsu, 44. místo v žebříčku světovém a pak ještě 5., 9. a 11. místo na soutěžích družstev v Bulharsku, Slovinsku a Ukrajině, resp. 53. místo v žebříčku světovém AJP TOUR. 
Ve stejné kategorii se Česká Třebová prosadila ještě jednou – cenu získal Sportovní taneční klub, jehož družstvo mužů i žen dosáhlo několika velmi dobrých výsledků v soutěži hip hop (Praha – 2. místo, Jablonec nad Nisou – 2. a 3. místo, v žebříčku ligy hip hop 1. místo). 
Mezi jednotlivci se ve věkové kategorii žactva prosadila jedenáctiletá Tereza Dejdarová z českotřebovského ISCAREXu, která byla nejlepší závodnicí v atletickém čtyřboji krajského přeboru (čtyřikrát 1. místo) a stala se vítězkou finálového kola atletické přípravky. 
Ve stejné kategorii bodoval také patnáctiletý Martin Prossa ze Sportovního tanečního klubu, který se stal mistrem republiky v kategorii hip hop sólo juniorů, mistrem ČR v kategorii hip hop dua, obsadil 3. místo v žebříčku hip hop malé skupiny. Na ME v Polsku obsadil 5. místo v sólech. V ligovém žebříčku potom pobral 1 místo v národním i světovém žebříčku. 
V kategorii dospělých jednotlivců byli dekorováni Jan Broulík (22 let) z DSC GYM, který obsadil 13. místo na MS v Abu Dhabi, pětkrát 1. místo na soutěžích ve Španělsku, Rakousku, Německu a Slovinsku, šestkrát 2. místo na Slovensku, Bulharsku, Španělsku, Ukrajině, Německu a Holandsku a další vynikající umístění. 
Ze stejného oddílu ocenění získal také Michal Rickwood (23 let), který byl 1. ve světovém, evropském i českém žebříčku AJP TOUR, umístil se 1. na ME v Itálii, devětkrát také vyhrál soutěže v Praze, na Ukrajině, Bulharsku, Holandsku, Německu, Španělsku a Švýcarsku, získal také další 2. a 3. místa. 
Ocenění si z Ústí odvezla také Adéla Stránská z ISCAREXu Česká Třebová, která se specializuje na horské běhy a běhy do vrchu, je členkou reprezentace ČR pro rok 2022, na MČR obsadila 3. místo v běhu do vrchu, na MČR v dlouhém horském běhu byla 4., na MČR v přespolním běhu 9., na Poháru národů (náhradě za zrušené MS v běhu do vrchu) byla 19. v jednotlivcích a obsadila 3. místo v soutěži týmů, 1. byla také na MČR v běhu na 3000 metrů a získala i další medailová umístění. 
V kategorii veteránů si ocenění odvezla Renata Čadová z ROB oddílu TJ Lokomotiva, která man á svém kontě 1., 2., 5. a 7 místo na ME v Bulharsku, resp. čtyřikrát 1. místo a dále 3. a 6. místo na MČR. Zvítězila také v národním žebříčku. Toto vše v kategorii W55, radiový orientační běh. 
Ve stejné kategorii zabodoval také Michal Vebr z DSC GYM, který startoval na soutěžích v zahraničí (Abu Dhabi, Bulharsko, Španělsko, Rakousko, Itálie a Německo), kde získal sedmkrát 1. místo, pětkrát 2. místo a dvakrát 3. místo. 
Oceněna byla také Českotřebovačka Monika Simonová, která ovšem v současnosti sportuje za Cyklotrénink F. Trkal z Lanškrouna, stejně jako Václav Glaser, který startuje za SK Fort SMC Ústí nad Orlicí. 
Posledním oceněným Českotřebovákem byl v kategorii Krajánek (kategorie pro ty vynikající sportovce, kteří z rodného okresu již postoupili do minimálně krajské úrovně) volejbalista Lukáš Vašina (22 let), český reprezentant, který hraje extraligu a s týmem se účastnil i Ligy mistrů. Zúčastnil se olympijské kvalifikace, na ME, kde se stal nejlepším přihrávajícím smečařem, byl nominován do All stars týmu. V současnosti je ústředním hráčem VK Karlovarsko.