Kohouti mají mečbol                            
Středeční hokej v Bydžově dopadl dobře, Kohouti získali pro sebe druhé vítězství  venku na ledě soupeře a současně naději na to, že budou hrát finále.. Jsou už prakticky před jeho branami.

HC Nový Bydžov -  HC Kohouti Če ská Třebová 3 : 6  (0:4, 1:0, 2:2)

Českotřebovští Kohouti získali v semifinálové série druhý bod, tentokrát se prosadili na ledě Nového Bydžova, kde měli doslova raketový nástup. Série, která se hraje na tři vítězné zápasy, pokračuje v neděli 27. února v České Třebové.

Branky: 21. Hlaváček (Malý), 41. Chára (Nedbal), 57. Pilný (Nedbal, Chára) – 1. Pavlovský (T. Prachař, Augustin), 7. T. Prachař (Augustin, Sedlák), 7. Schejbal (Polodna), 18. Fúzik (Semorád, Veverka), 49. Augustin (Schejbal, Vlk), 51. Semorád (Veverka).

Rozhodčí: Veinfurter, Veselý – Řezníček, Figer. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:37. Diváků: 300. Nejlepší hráči: Chára – Augustin, Pavlovský, Semorád, Schejbal. Stav série: 0:2.

N. Bydžov: Veselý – Nedbal, Šuvara, Březák, Bezděk, Malý, Novák, Spal – Eis, Kubišta, Chára – Němec, Postolka, Jebavý – Černý, Hlaváček, Divíšek – Pilný.

Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Král, Havránek - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Veverka, Fúzik, Semorád – Boroděnko, Rozlílek, Čada.

Kohouti skvěle začali.

Ve 48. minutě s jistotou proměnil samostatný nájezd Pavlovský – 0:1.

V 6. minutě trefil Veverka tyčku, vzápětí nestihl ve vyložení příležitosti vystřelit Augustin. Stejný hráč vzápětí našel přesnou přihrávkou Prachaře, který v čase 6:37 tvrdým švihem překonal domácího brankáře podruhé – 0:2.

Uplynulo pouhých jedenáct vteřin, když Polodna nabil obránci Schejbalovi, jehož tvrdý příklep skončil v čase 6:56 potřetí za zády nešťastného gólmana Veselého – 0:3.

Převaha hostujícího týmu byla enormní, v 10. minutě neproměnil další dvě gólové šance zkušený Plášek.

Vzápětí se důrazný Němec rozjel podél mantinelu, narazil na Blažeje a střet dvou těžkých vah v čase 10:39 odneslo plexisklo u trestné lavice.

První třetina se dohrávala po patnáctiminutové technické přestávce.

V čase 12:51 byl vyloučen domácí útočník Němec, první přesilová hra se však Kohoutům vůbec nepovedla. V oslabení naopak dvakrát zahrozili domácí tým.

Další gól přidali Kohouti při hře pět na pět. Veverka se Semorádem připravili ideální pozici pro Fúzika, který v čase 17:15 vstřelil čtvrtou branku – 0:4.

V závěru první třetiny (18:37) byl vyloučen českotřebovský obránce Sedlák (sekání). V oslabení se do úniku dostal Rozlílek, vystřelit však nedokázal.

Domácí hokejisté se prosadili v úvodu druhé třetiny. Střelu obránce Malého stihl brankář Vlk pouze vyrazit, v čase 21:38 vrátil puk do jeho branky Hlaváček – 1:4.

Kohouti nevyužili ani druhou přesilovku, v čase 23:57 byl na trestnou lavici vykázán domácí veterán Nedbal (hákování. Obrovskou příležitost měl Fúzik, místo střely do odkryté branky hledal zbytečnou přihrávkou Prachaře a nic z toho nebylo.

Hosté vypadli z role, museli čelit dvě přesilovým hrám soupeře, který byl v této fázi střetnutí lepším mužstvem.

Nový Bydžov se prosadil hned v úvodu závěrečné třetiny. Na modré upadl obránce Jemelka, do úniku se dostal Chára, který v čase 40:40 střelou mezi betony brankáře Vlka zvýšil naděje svého týmu – 2:4. Ve 48. minutě pálil tvrdě Němec, jehož ránu vytěsnil gólman Vlk.

Odpor houževnatého soupeře Kohouti definitivně zlomili během 70 vteřin. V čase 48:50 předvedl krásnou individuální akci Augustin – 2:5. Po útočném výpadu obránce Daňka se za domácí brankou k puku dostal Veverka, přihrál volnému Semorádovi, který v čase 50:01 přidal šestý gól – 2:6. Bylo rozhodnuto.

O poslední změnu skóre se při přesilové hře v čase 56:55 postaral domácí bek Nedbal – 3:6. Těsně před koncem pálil vedle Pavlovský, po střele Cháry orazítkoval puk horní tyčku českotřebovské branky.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Do utkání jsme výborně vstoupili. Hráči dostali detailní video informace ke hře soupeře, zadané úkoly velmi dobře plnili. Po technické přestávce jsme polevili, soupeř měl nebezpečné rychlé protiútoky. Závěr mužstvo zvládlo, přidali jsme další góly a zaslouženě zvítězili.“

Druhé semifinále: Chrudim – Choceň 2:3 (stav série: 0:2).