Kohouti v třetím zápase doma propadli
Českotřebovští Kohouti v domácím prostředí selhali a ve třetím utkání semifinálové série doma Novému Bydžovu podlehli po prodloužení. Raketový nástup měl soupeř, který po necelých pěti minutách hry vedl o tři góly. Série, která se hraje na tři vítězné zápasy, pokračuje ve středu 2. března v Novém Bydžově.

Česká Třebová – Nový Bydžov 4:5 pr. (1:3, 1:1, 2:0 – 0:1)
Branky: 23. T. Prachař (Augustin, Pavlovský), 38. Pavlovský (Augustin, T. Prachař), 43. T. Prachař (Pavlovský, Sedlák), 55. Pavlovský (Augustin, T. Prachař – 2. Jebavý (Němec), 4. Jebavý (Němec), 5. Hlaváček (Novák), 31. Hlaváček (Bezděk), 65. Černý (Nedbal).
Rozhodčí: Čížek, Rulíček – Jiruška, Kalina. Vyloučení: 3:5 (navíc Bezděk 5+do konce utkání). Využití: 1:0. Střely na branku: 54:40. Diváků: 471. Nejlepší hráči: T. Prachař – Hlaváček. Stav série: 2:1.
Č. Třebová: Vlk (5. Kraus) – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Král, Havránek - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Veverka, Fúzik, Semorád – Rozlílek, Čada.
N. Bydžov: Veselý – Nedbal, Pilný, Spal, Bezděk, Malý, Novák – Eis, Kubišta, Chára – Němec, Postolka, Jebavý – Černý, Hlaváček, Šuvara – Divíšek,.
 
První třetina.
Začátek utkání? V podání Kohoutů jeden velký horor…
V 15. minutě se hostující obranou protáhl Augustin, ale gól nevstřelil.
První díru v českotřebovské obraně „zasklil“ v čase 1:17 útočník Jebavý – 0:1.
V čase 3:23 přišel další kiks a opět úřadoval Jebavý – 0:2.
Domácí střídačka vzala oddechový čas, kýžený efekt to nemělo.
V čase 4:11 chyboval gólman Vlk, kterého zblízka překonal Hlaváček – 0:3!!
Kohouti se dostali do situace, v níž v průběhu celé sezony nebyli.
Chybujícího Vlka vystřídal Kraus, kterého v 8. minutě, po střele jednoho z novobydžovských hráčů zachránila horní tyčka.
Českotřebovští hokejisté si první gólovou šanci vypracovali v 9. minutě, Rozlílek ji trestuhodně spálil. Kohouti si záhy zahráli první přesilovku, ovšem kromě rány Pavlovského, který přestřelil, nic nepředvedli.
Druhá třetina.
Kohouti začali mnohem aktivněji, hrozil zejména první domácí útok. Ránu Augustina stačil brankář Veselý vyrazit, ale v čase 22:47 jej překonal Prachař – 1:3.
Domácí přitápěli pod kotlem, při hře v oslabení zaměstnal hostujícího brankáře pohotovým švihem Korhoň. Po návratu z trestné lavice zkoušel střelecké štěstí Pavlovský, po něm opět Korhoň, dvakrát úspěšně zasahoval Veselý.
V polovině zápasu se domácí obránci zapomněli kdesi vepředu, Bezděk našel dlouhým pasem Hlaváčka, který svůj sólový nájezd v čase 30:05 s jistotou proměnil – 1:4. Bohužel se tak stalo v době sílící českotřebovského tlaku.
V čase 32:55 byl vyloučen hostující útočník Němec, přesilovka Kohoutů byla velmi špatná.
Kohouti se prosadili až v čase 37:25, po spolupráci se svými parťáky z první lajny skóroval Pavlovský – 2:4. Vzápětí byl vyloučen obránce Nového Bydžova Malý, přesilová hra Kohoutů byla opět naprosto jalová…

 

Třetí třetina.
Cesta za případným obratem začala nadějně. O rychlý kontaktní gól se v čase 42:52 postaral prudce a přesně střílející Prachař – 3:4.
Vyrovnávací gól měl na své holi ve 47. minutě Plášek, zblízka však gólmana Veselého nepřekonal. Další přesilovka Kohoutů skončila faulem a vyloučením Semoráda, při hře ve čtyřech měl stoprocentní příležitost Prachař.
Devět minut před koncem se kolem Krále prohnal rychlý Němec, jehož ránu reflexívně vyrážel brankář Kraus.
V závěrečných minutách mohli Kohouti zápas překlopit na svoji stranu.
V čase 53:37 byl vyloučen Němec, který zápasnickým chvatem stáhl k ledu Pláška. V čase 54:15 předvedl sérii nedovolených zákroků (sekání) hostující obránce Bezděk, který po hrubých faulech na Pavlovského vyfasoval pětiminutový trest plus trest do konce utkání.
Výsledek? Kohouti mohli hrát 83 vteřin v pěti proti třem. Šanci rychle využili, v čase 54:40 vyrovnával Pavlovský – 4:4.
Následovala dlouhá přesilovka pět na čtyři, domácí měli k dobru 4:36 min. přesilové hry. Prachař s Augustinem pálili jako na střelnici, gólman Veselý odolal. V čase 57:22 Kohouti špatně vystřídali, měli šest hráčů na ledě, a tak se dohrávalo ve čtyřech.
Prodloužení.
Domácí toho mnoho nepřevedli, snad kromě pokusu Pláška, který přestřelil. Hosté byli aktivnější, po střele Hlaváčka nejprve zachránila Kohouty levá tyčka, v čase 64:19 rozhodl o prodloužení celé série Černý – 4:5.

 

HLAS PO UTKÁNÍ:
Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„První. Třetina byla z naší strany katastrofální, zřejmě nejhorší v celé sezoně. Hráli jsme laxně, bez pohybu a bruslení, soupeř byl naopak nažhavený. Když jsme za stavu 4:4 hráli dlouhou přesilovku, špatně jsme vystřídali a výhoda byla pryč. V prodloužení měl více šancí soupeř, my jsme byli příliš pasivní.“

Druhé semifinále: Choceň – Chrudim 2:4 (stav série: 2:1).
Další program – středa 2. března: Nový Bydžov – Česká Třebová (18.30), Chrudim – Choceň.