Impozantní vstup Kohoutů do čtvrtfinále krajské ligy      

Hokejisté České Třebové zvládli první čtvrtfinálový duel s Moravskou Třebovou na jedničku. Někteří diváci stáli ještě ve frontě, když Kohouti během úvodních dvou minut vstřelili dva góly. Mužem zápasu byl zkušený útočník Lubomír Korhoň, který dvě branky vstřelil a na další dvě přihrál. Na nedělní hokej přišlo 522 diváků.

Česká Třebová – Moravská Třebová 9:2 (4:1, 1:0, 4:1)

Branky: 1. Korhoň (Polodna), 2. Blažej (Semorád, Rozlílek), 16. Fúzik (Semorád, Rozlílek), 20. T. Prachař (Sedlák, Pavlovský), 27. Korhoň (Plášek, Schejbal), 47. Semorád (Fúzik, Rozlílek), 50. Plášek (Korhoň, Blažej), 54. T. Prachař (Korhoň, Daněk), 54. Pavlovský (Sedlák, Augustin) – 11. Fibrich, 56. Filip (Čikl, Dubovčí).
Rozhodčí: Rulíček, Čížek – Landsmann, Voltner. Vyloučení: 8:8 (navíc Cach 10 min.). Využití: 2:1. Oslabení: 2:0. Střely na branku: 48:28. Diváků: 522. Nejlepší hráči: Korhoň, T. Prachař, Fúzik. Stav série: 1:0.
Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba, Král - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Rozlílek, Fúzik, Semorád -Veverka, Čada.
M. Třebová: Peksa – Janků, Dubovčí, Máša, Veselský, Kudrna, Vysloužil – Marek, Filip, Čikl – Langr, Berčák, Fibrich – Šíp, Cach, Vaňous.

Lepším způsobem Kohouti začít nemohli....

Na zteč zatroubili dva zkušení útočníci. Polodna našel přesnou přihrávkou zpoza branky Korhoně, který v 55. vteřině trefil do černého – 1:0.
O necelou minutu později se k odraženému puku dostal jako první obránce Blažej, nic nevymýšlel a v čase 1:47 vstřelil druhý gól – 2:0. O malou chvíli později (2:28) byl Blažej vyloučen, Filip obehrál Schejbala, přihrál do gólové šance Janků, jehož střelu lapil brankář Vlk.
V 7. minutě rozehrál parádní kombinaci první útok Kohoutů, příležitost Pavlovského zmařil gólman Peksa. V čase 8:32 byl vyloučen Jemelka (třetí domácí hráč!) a hosté početní převahu využili, v čase 10:13 je vrátil do hry Fibrich – 2:1.
Druhou polovinu první třetiny ovládli Kohouti. Střelecký pokus Semoráda zlikvidoval s velkým štěstí Peksa, proti prudké ráně švihem, kterou v čase 15:05 vyslal na jeho branku Fúzik, neměl žádnou šanci – 3:1.
Domácí se dostávali do další vyložených šancí, Korhoň s Polodnou je však v 17.a 18. minutě neproměnili. Po chybě Blažeje úspěšně zasahoval pozorný brankář Vlk. Těsně před sirénou využili domácí přesilovku pět na tři, v čase 19:56 proměnil další příležitost T. Prachař – 4:1.
Druhé dějství bylo gólově chudé, protože velké množství šancí Kohoutů pochytal gólman Peksa. Překonal jej pouze Korhoň, kterému skvěle posunul puk do jízdy Plášek, v čase 26:09 se domácí dostali do čtyřgólového vedení – 5:1.
Ještě v probíhající 27. minutě přihrál Augustin do stoprocentní šance Prachařovi, který jen udiveně kroutil hlavou nad tím, že nepřidal šestý gól. O pět minut později prolétl Augustin po pravém křídle, ležícího brankáře přehodit nestačil. Vzápětí úřadoval druhý českotřebovský útok, ani tentokrát branka nepadla.
Tlak Kohoutů gradoval, ve 35. minutě se vyznamenal brankář Peksa po Blažejově ráně. V závěru druhé třetiny, po vyloučeních dvou hostujících hráčů, si domácí hokejisté vypracovali další tři střelecké příležitosti, puk létal v těsné blízkosti branky Slovanu, kterému v tu chvíli přáli snad všichni svatí.
Do závěrečné třetiny vstupovali Kohouti s výhodou půlminutové přesilovky pěti proti třem, vzápětí pokračovali minutu a půl s výhodou jednoho hráče v poli. Na titul smolař večera mohl směle kandidovat útočník Augustin, kterého znovu a opět s obrovským štěstím vychytal brankář Peksa. Ve 43. minutě Kohouti propadli v útočném pásmu, hosté se dostali do přečíslení tři na jednoho, Marek orazítkoval pravou tyčku domácí branky.
Na další gól se nečekalo dlouho, v čase 46:50 ukončil krátké obléhání moravskotřebovské branky Semorád – 6:1. Herní pohodu Kohoutů potvrdila 50. minuta, kdy se při vlastním oslabení prosadila zkušená dvojice Korhoň (přihrávající) a Plášek (střílející!) - 7:1. Krátce po střídání mohl přidat další branku Polodna, brankář Peksa vytáhl zákrok z kategorie zázračných…
Krátce po návratu z trestné lavice se prosadil Prachař, kterému skvěle přihrával Korhoň, osmý gól padl v čase 53:30 – 8:1. Českotřebovský brankostroj uzavřel v čase 53:59 Pavlovský, sólem přes celé kluziště a střelou pod horní tyčku – 9:1. Jako poslední se do střelecké listiny zapsal pohotovou tečí hostující Filip – 9:2.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Vyhráli jsme první zápas, což je důležité. Mohu být spokojen s produktivitou, nikoliv však se hrou dozadu. Příliš často jsme faulovali a měli hodně vyloučených hráčů, na tom musíme zapracovat. V play off se tímto způsobem hrát nedá.“
Další nedělní výsledky: 
Choceň – Třebechovice pod Orebem 9:3, Chrudim – Litomyšl 4:1, Nový Bydžov – Nové Město nad Metují 2:5.
Ve středu 16.2. se hraje: 
Moravská Třebová – Česká Třebová (19.00), Třebechovice pod Orebem – Choceň, Nové Město nad Metují – Nový Bydžov.