Mečbol českotřebovských Kohoutů v Moravské Třebové se nevydařil

Hokejisté České Třebové neproměnili mečbol. Kohouti ve druhém čtvrtfinálovém utkání nedokázali vstřelit žádný gól a protože jeden inkasovali, z těsné výhry se radovala Moravská Třebová. Stav série je 1:1 na zápasy, rozhodující duel se bude hrát tento pátek 18. února v České Třebové.

Moravská Třebová – Česká Třebová 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka: 55. Langr (Čikl).
Rozhodčí: Kolář, Veselý – Kalina, Říha. Vyloučení: 2:3. Bez vvužití. Zásahy brankářů: 41:23. Diváků: 465 Nejlepší hráči: Peksa, Langr – Augustin. Stav série: 1:1.
M. Třebová: Peksa – Cekr, Faltus, Kudrna, Netolický, Vysloužil, Dubovčí - Marek, Filip, Berčák – Langr, Filip, Berčák – Šíp, Cach, Krč.
Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba, Král, Havránek, Hradil - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Rozlílek, Fúzik, Semorád -Veverka, Čada.

V neděli střelecké hody, ve středu gólový půst.

Obě mužstva začala velmi opatrně. Změnu přinesla až 13. minuta, kdy Kohouti hráli první přesilovou hru. Branku soupeře však ohrozili pouze střelami z uctivé vzdálenosti Augustin, Korhoň a Schejbal, jejichž pokusy pochytal pozorný brankář Peksa.
O minutu později se ocitl v obrovské příležitosti Cach, naštěstí zblízka přestřelil.
Závěr první třetiny patřil Kohoutům. V 18. minutě rozehrál parádní akci obránce Šejba, Pavlovský prodloužil puk na Augustina, který se protáhl mezi dvěma obránci, kličkou obešel i gólmana Peksu, jenže bekhendem zamířil těsně vedle moravskotřebovské branky. Ve 20. minutě našel Sedlák přesnou přihrávkou Korhoně, jehož pohotová rána skončila v Peksově lapačce.
Na začátku druhé třetiny se Kohouti dostali do další slibné pozice, ve 23. minutě Prachař přihrál Augustinovi, jehož pohotovou střelu se štěstím vyrazil brankář Peksa. Vzápětí mohli skórovat domácí, příležitost Janků zlikvidoval brankář Vlk.
V čase 23:55 získali výhodu přesilové hry domácí, při šanci Fibricha podržel Kohouty pozorný Vlk. Ještě v probíhajícím oslabení se do rychlého protiútoku dostali Pavlovský s Augustinem, rozchytaného gólmana Peksu nepřekonali.
Hosté měli ve druhém dějství více ze hry, vytvářeli si slibné příležitosti, ovšem v koncovce se prosadit nedokázali. Ve 28. minutě v zakončení „pohořeli“ Plášek a po něm Semorád. Ve 35. minutě si z rohu kluziště výborně nabruslil před branku Augustin, i z tohoto souboje vyšel vítězně brankář Peksa.
V úvodu závěrečné třetiny (41:39) svůj tým zbytečným faulem (napadení) oslabil obránce Blažej, stoprocentní šanci Berčáka zmařil výtečným zákrokem brankář Vlk.
Za další tři minuty prolétl po levém křídle Augustin, domácí gólman jeho ránu vyrazil, vzápětí kryl dorážku Prachaře. Navlas stejně dopadli o malý okamžik později Korhoň a Semorád. Domácí si v této fázi utkání vypracovali jedinou příležitost, kterou spálil Langr.
V čase 47:54 byl vyloučen domácí útočník Cach (vysoká hůl), jenže přesilovka Kohoutů měla doslova jepičí život. Zbytečným faulem (hákování) ji totiž v čase 48:05 zrušil útočník Prachař, a tak se hrálo ve čtyřech.
Střelecké trápení českotřebovského týmu pokračovalo. V 53. minutě si vyměnili puk Polodna s Pláškem, ten našel najíždějícího Korhoně, jehož ránu do odkryté branky v posledním okamžiku zblokoval jeden z domácích obránců.
Ucho se utrhlo v čase 54:46, kdy Kohouti otevřeli ve své obraně okno obřích rozměrů. Čikl našel dlouhým pasem zcela volného Langra, který parádním blafákem rozhodl – 1:0.
V čase 59:09 začali hrát Kohouti v šesti, brankář Vlk zůstal na střídačce. Hrálo se prakticky jen v obranném pásmu domácího týmu, puky létaly kolem branky Slovanu, největší příležitost Prachaře zlikvidoval výborný Peksa. V závěru mohl těsnou výhru pojistit Langr, který minul prázdnou českotřebovskou branku.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Zápas se od začátku vyvíjel tak, jak jsme chtěli. Nechtěli jsme hru příliš otevírat, čekali jsme na příležitost. O výsledku a naší těsné porážce rozhodly dvě věci. Nadstandardní výkon brankáře soupeře a naše zbytečná chyba, po níž jsme pět minut před koncem dostali jediný gól.“

Další výsledky: Třebechovice pod Orebem – Choceň 8:4 (stav série: 1:1) Litomyšl – Chrudim 2:3 (konečný stav série: 0:2), Nové Město nad Metují – Nový Bydžov 0:5 (stav série: 1:1). Postup mezi nejlepší čtyři slaví hokejisté Chrudimi.

V pátek 18.2. se hrají rozhodující zápasy: 

Česká Třebová – Moravská Třebová (18.30),
Choceň - Třebechovice pod Orebem,
Nový Bydžov – Nové Město nad Metují.

..