Kohouti vybojovali semifinále krajské ligy


Kohouti postupují do elitní východočeské čtyřky a budou bojovat v semifinále.

V pátečním třetím utkání porazili po velkém boji svého soupeře - Slovan Moravská Třebová těsným rozdílem 3 : 2.  Pro českotřebovské fanoušky to byla velká sláva a velká událost. Další semifinálový zápas se uskuteční opět doma na českotřebovském zimním stadionu již v neděli 20. února od 17 hodin a soupeřem bude HC Nový Bydžov !

Hokejisté České Třebové využili výhodu domácího prostředí a ve třetím čtvrtfinálovém utkání těsně porazili Moravskou Třebovou. Rekordní návštěva 611 diváků viděla drama do poslední minuty. Dvěma góly se blýskl spíše sváteční střelec, českotřebovský útočník Karel Plášek. V prvním semifinálovém duelu přivítají Kohouti již tuto neděli 20. února Nový Bydžov.


Česká Třebová – Moravská Třebová 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky: 15. Plášek (Polodna, Korhoň), 37. Augustin (T. Prachař, Pavlovský), 55. Plášek (Rozlílek) – 30. Cach z trestného střílení, 50. Langr (Fibrich).
Rozhodčí: Čížek, Rulíček – Gregar, Kalina. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Oslabení: 1:0. Střely na branku: 48:26. Zásahy brankářů: 24:45. Diváků: 611. Nejlepší hráči: Plášek, Semorád – Peksa. Konečný stav série: 2:1.
Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Rozlílek, Fúzik, Semorád, Veverka, Král, Čada.
M. Třebová: Peksa – Janků, Netolický, Faltus, Kudrna, Vaňous, Máša, Dubovčí - Marek, Čikl, Berčák – Langr, Filip, Fibrich – Cach, Krč, Vysloužil – Šíp.
Drama od první do poslední minuty.
Výborný moravskotřebovský brankář Peksa se předvedl hned v úvodu, během 75 vteřin pochytal dvě střely Korhoně, překonat jej nedokázal ani Prachař.
Hosté se do první šance dostali v 6. minutě, po chybě Rozlílka přihrál Krč volnému Cachovi, jehož příležitost zmařil domácí brankář Vlk. O dvě minuty pálil pohotově Fúzik, pozorný Peksa byl znovu na správném místě. V polovině první třetiny se situace opakovala, také vítězem dalšího souboje s Fúzikem byl výborný Peksa.
Kohouti se dočkali v 15. minutě, po krásném individuální akci Polodny se na brankovišti prosadil Plášek – 1:0. O malý okamžik později chyboval na útočné modré Jemelka, hosté se dostali do přečíslení tří na jednoho, v poslední chvíli zasáhl obětavým zákrokem Sedlák.
V závěru první třetiny zkoušel štěstí Pavlovský, po rychlém objetí branky pohotově vystřelil, puk skončil v lapačce Peksy. Potom ještě Polodna servíroval gólovou přihrávku Korhoňovi, který puk tečoval, ale Peksa znovu zachránil.
Druhé dějství odstartovalo dalším náporem Kohoutů a dalšími skvělými zákroky gólmana Peksy, který zlikvidoval dva pokusy Pavlovského. Stejně se vedlo Korhoňovi, kterému dvakrát výborně přihrával Polodna.
Po faulu Šejby (podražení) se Kohouti úspěšně bránili ve čtyřech, v čase 28:5 získali naopak výhodu přesilové hry. Riskantní hra se jim nevyplatila, do otevřené obrany si najel Cach, kterého fauloval Prachař. Nařízené trestné střílení Cach v čase 29:56 s jistotou proměnil a bylo vyrovnáno – 1:1!! V pokračující přesilovce střílel pohotově Pavlovský, gólman Peksa byl opět na svém místě.
Moravskotřebovský brankář čaroval dál. Ve 34. minutě vychytal znovu Pavlovského, ve 36. minutě vyrážel prudkou Polodnovu ránu. Jeho kouzlo se Kohoutům podařilo odčarovat v čase 36:16, po Prachařově přihrávce od zadního mantinelu trefil levý horní růžek Augustin – 2:1. V závěru druhé třetiny se před hostující brankou uvolnil Fúzik, pálil vedle.
Slibná příležitost v podobě přesilové hry se Kohoutům naskytal v čase 42:28, kdy byl po faulu na Šejbu (vražení) vyloučen Vysloužil. Po krásném průniku Polodny se ve vyložené gólové šanci ocitl Korhoň. Na zkušeného domácího útočníka , „zívala“ polovina branky, Korhoň vystřelil, ale puk skončil pod tělem výborného Peksy.
Po sérii chyb a zmatků ve vlastním obranném pásmu si domácí kouč Rohlík v čase 48:33 raději vybral oddechový čas.
Rozjetý Slovan to jenom přibrzdilo. Po Fibrichově dělovce do horní tyčky se puk odrazil k Langrovi, který jej okamžitě prudkou a přesnou střelou v čase 49:27 poslal do domácí branky – 2:2.
Kohouti znovu přidali, Pavlovský bombou trefil Peksu do masky. V čase 54:25 přišla velká komplikace, Pavlovský byl za nedovolené bránění vyloučen.
Domácím se v oslabení povedl husarský kousek. Za hostující brankou podstoupil tvrdý souboj Rozlílek, stačil přihrát Pláškovi, který na druhý pokus skóroval – 3:2!!
Oddechový čas vzal pro změnu trenér Slovanu Čikl st., Kohouti se 98 vteřin ve čtyřech ubránili.
V čas 58:10 vsadili hosté na hru bez brankáře. V závěrečné minutě se třikrát vhazovalo v obranném pásmu Kohoutů, kteří těsně vedení uhájili a mohli se tak radovat z postupu do semifinále.

HLASY PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Hokejově jsme byli o něco lepší, ale podstatné bylo, že jsme se soupeři vyrovnali nasazením, agresivitou a obětavostí. Jednoznačně jsme vyhráli první zápas, ve druhém a třetím utkání jsme se tak střelecky neprosazovali. Hodně šancí jsme neproměňovali, soupeři výborně zachytal brankář. Byla to velmi těžká série. Moravská Třebová se prezentovala jako kvalitní mužstvo, s velmi dobře organizovanou hrou ve středním pásmu.“
Další výsledky: Choceň – Třebechovice pod Orebem 7:5 (konečný stav série: 2:1), Nový Bydžov – Nové Město nad Metují 6:1 (konečný stav série: 2:1).

V neděli 20.2. se hraje semifinále: Česká Třebová – Nový Bydžov (17.00), Choceň – Chrudim.