Dovolte nám, abychom se představily….    
Výtvarnice Univerzity třetího věku 
představují své práce na první samostatné výstavě
Náš kroužek malby spadá pod Univerzitu třetího věku, která v našem městě působí pod záštitou Domu dětí a mládeže Kamarád vedeného paní ředitelkou Mgr. Janou Endyšovou. Dům dětí nám poskytuje dokonalé zázemí a veškerou podporu, jakou si jen můžeme představit.
Tato výstava našich prací je již druhou v pořadí, ale je jubilejní v tom, že je naší první samostatnou výstavou. Zde se můžeme podělit o radost z naší tvorby díky velkorysosti a laskavosti paní Evy Novákové, která provozuje tuto restauraci a kavárnu. 
Scházíme se už od roku 2017, letos tedy slavíme půlkulaté jubileum - pracujeme už pátým rokem.
Spojuje nás společná láska k výtvarnému umění, zvláště kresbě a malbě. Malujeme s radostí a pro radost a protože jsme všechny amatérky, neděláme si ambice na profesionální výkon. Za dobu existence jsme si vyzkoušely téměř všechny možné výtvarné techniky od kresby tužkou, perem - tuší, pastelkami, rudkou či uhlem až po malbu temperovými či akvarelovými barvami a pastely.
Scházíme se oficiálně jednou měsíčně, ale také neoficálně, neformálně: podnikáme výlety za zajímavými výstavami do různých míst a měst a také rády malujeme v plenéru. Navštívily jsme společně několik výstav, například  výstavu  Josefa Lady a Zdeňka Buriana v Praze, v Litomyšli jsme se potěšily výstavami Marie Fisherové – Kvěchové a Ivy Hűttnerové, zajely jsme si do Šumperka na výstavu Mirko Hanáka a absolvovaly několik plenérů:  v Kozlově, v České Třebové – v parku Javorka, v Letovicích a v Litomyšli.   Stále nás láká poznávat nová krásná místa, obdivujeme díla našich výtvarníků, vnímáme krásu přírody, květin, zvířat, architektury….
Budeme rády, když Vás naše dílka, která jsou instalována v celém prostoru této restaurace, kavárně i salonku o poschodí výš, potěší, neboť jsme je malovaly také proto, aby přinesla radost nejen nám samým.
Anna Málková
Jana Domlátilová
Vlasta Paříková
Zdeňka Renčínová
Alena Štegnerová
Bohumila Hubená
a Ludmila Rašnerová.
 
 
Tato výstava potrvá do 15. května 2022

 

 Výstava je to impozantní, v prostorách restaurace a kavárny EVA je vystaveno několik desítek výtvarných prací, které opravdu stojí za shlédnutí. Pokud chcete  projít výstavu  důkladně, zabere vím to docela dost času. Instalace výstavy proběhla bezprostředně před vernisáží společnou spoluprací členek skupiny, vydatně pomáhaly pracovnice DDM, který ve funkci zřizovatele Univerzity třetího věku zajistil např. materiál pro prezentaci výstavy. Je to neocenitelná pomoc, které si všechny členky skupiny "maléreček" váží a děkuji za ni. Českotřebovský deník pořídil na vernisáži výstavy krátké video, které najdete na odkazu ZDE