Kohouti krok od titulu                         

Paráda. Českotřebovští Kohouti zvládli také druhý finálový souboj s choceňským Spartakem, ve středu večer vyhráli po výborném výkonu na jeho ledě vysoko 6:1. Třetí utkání série, která se hraje na tři vítězné duely, je na programu v neděli 13. března v České Třebové.
Choceň - Česká Třebová 1:6 (0:2, 0:4, 1:0)

Branky: 45. Krajeza (T. Půlpán, Lichtág) – 5. Fúzik (Semorád, Veverka), 9. Polodna (Blažej), 31. Pavlovský (T. Prachař, Augustin), 36. Rozlílek (Semorád), 39. Fúzik (Augustin, Pavlovsklý), 40. Veverka (Fúzik, Semorád).

Rozhodčí: Rulíček, Čížek – Landsmann, Kopecký. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Oslabení: 1:1. Střely na branku: 27:27. Diváků: 728. Nejlepší hráči: M. Půlpán – Vlk, Fúzik, Semorád, Rozlílek, Pavlovský, Augustin. Stav série: 0:2.

Choceň: Koutský – Novák, Lichtág, Pazdera, Faltys, Škvor, Šeda – T. Půlpán, M. Půlpán, Krejza - P. Prachař, Vlček, L. Pilař – Farkas, Procházka, M. Pilař – Martinec, Novotný.

Č. Třebová: Vlk– Sedlák, Jemelka, Šejba, Blažej, Daněk, Král - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Veverka, Fúzik, Semorád – Boroděnko, Rozlílek, Čada.

První třetina.
Domácí tým přikládal druhému finálovému utkání velkou důležitost, v jeho sestavě se objevili uzdravení marodi, brankář Koutský a útočník Martinec. Chyběl forvard Hemský (zlomený prst na ruce).

Choceň začala zostra, v prvních minutách zdobil její hru pohyb, důraz a nepříjemný forčekink. Vytvořila si několik slibných příležitostí, které zlikvidoval pozorný brankář Vlk.

Kohouti se dostali do vedení po rychlém výpadu třetího útoku, který v čase 4:38 přesně zakončil kapitán Fúzik – 0:1. Vzápětí mohli přidat další branky T. Prachař, Plášek a Šejba, ve všech třech případech přálo štěstí gólmanu Koutskému.

V polovině první třetiny vystřelil pohotově od modré obránce Blažej, choceňský brankář jeho ránu pouze vyrazil a pohotový Polodna v čase 9:59 okamžitě vrátil puk za jeho záda – 0:2.

Kohouti sice o dva góly vedli, ale měli obrovské problémy s rozehrávkou a přechodem středního pásmu, protože soupeř výborně forčekoval. V čase 13:47 byl navíc vyloučen Blažej (nedovolené bránění), při první přesilové hře Spartaku se poprvé objevil na ledě útočník Martinec. Domácí i vypracovali jednu gólovou šanci, M. Půlpán zblízka přestřelil. Ještě při hře v oslabení zahrozila dvojice Plášek – Korhoň, jehož pokus zázračně kryl brankář Koutský.

V čase 18:18 byl podruhé potrestán Blažek (napadení), tentokrát neprávem, českotřebovský obránce odstavil protihráče čistě tělem. Podstatné bylo, že jeho spoluhráči zvládli i druhé oslabení na jedničku.

Druhá třetina.
Nástup do druhé třetiny patřil Kohoutům. Nejprve pálil vedle domácí branky Semorád, o malý okamžik později předložil Pavlovský ideální přihrávku T. Prachařovi, jehož tutovku lapil gólman Koutský. Hosté perfektně ubránili i třetí přesilovku soupeře, tentokrát si na trestné lavici odseděl dvě minuty Plášek.

Kohouti si první přesilovou zahráli až v polovině zápasu, v čase 30:30 byl vyloučen Vlček (hákování). Hosté potřebovali k jejímu využití třicet vteřin, kolotoč první útočné formace Kohoutů zakončil v čase 31:00 Pavlovský – 0:3.

O dvě minuty později byl vyloučen Šejba (vysoká hůl). V oslabení předvedl krásnou individuální akci Rozlílek, kličkou se zbavil obránce i brankáře, vystřelil a domácí zachránila pravá tyčka.

Při další hře v oslabení (vyloučen byl Augustin) odvedl na ledě obrovský kus práce Semorád, po jehož akci v čase 35:43 skóroval právě Rozlílek – 0:4.

Na závěr druhé třetiny si hokejisté České Třebové přichystali ještě dva gólové údery. První vyloučení domácího útočníka Krejzy (sekání) potrestal v čase 38:27 Fúzik – 0:5. Pouhou jednu vteřinu před druhou sirénou, v čase 39:59, se po sólovém úniku střelou mezi Koutského betony prosadil Veverka – 0:6.

Třetí třetina.
V úvodu závěrečné třetiny fauloval brankář Vlk (podražení), dvouminutový trest za něj odpykal kapitán Fúzik.


V čase 43:51 fauloval L. Pilař hostujícího Semoráda (hákování) a domácí se trochu paradoxně prosadili v oslabení. Rozhodčí nejprve přehlédli ukázkovou sekyru jednoho z choceňských hráčů na Fúzika, domácí se dostali do přečíslení, které v čase 44:32 zakončil tvrdou sttřelou Krejza – 1:6.

V závěrečných deseti minutách hráli Kohouti spíše na krásu. Za zmínku stály snad jen nevyužité šance T. Prachaře s Korhoněm a další dva tresty pro Krejzu (hákování a podražení).

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„První třetina byla hodně rozháraná, vázla nám rozehrávka a organizace v obraně. Po ostřejší domluvě během první přestávky se naše hra zlepšila. Hráči přenesli pokyny na led, zaslouženě dovedli druhý zápas do vítězného konce.“

Další program – neděle 13. března: Česká Třebová – Choceň (17.00).