Krasobruslařské závody opět po dvou letech
Sobota 19. a neděle 20. února patřila na zimním stadionu krasobruslařům. Během víkendu se v obou soutěžích představilo 225 závodních jízd + bonusová exhibiční jízda sportovní dvojice Adult. Bylo rozdáno 21 sad medailí a stejný počet pohárů pro vítěze.
 
V sobotních závodech Poháru ČKS nastoupili závodníci čtyř národností ze 32 klubů. A perličkou bylo věkové složení, protože rozdíl mezi nejmladší a nejstarší startující byl 64 let. Místní českotřebovský klub měl zastoupení rovnou desítkou závodnic. Na stupínky vítězů se jim však vystoupat nepodařilo, přesto byly i pro místní děvčata tyto závody úspěšné. Překonaly si osobní rekordy, zlepšily si nejlepší umístění a připsaly si cenné body do žebříčků.
 
Pro organizátory to bylo letos náročnější, a to z pohledu měnících se pravidel a podmínek a přípravy se odsouvaly na nejzazší termín. O to víc je potěšila divácká atmosféra, která vytvořila tu správnou kulisu, nejen pro domácí, a vrátila sportovní svět do normálu. 
 
Nedělní závody byly mezioddílové v rámci projektu Brusličky, ale ani tato soutěž nepostrádala krásné jízdy a pro Českou Třebovou se hned v první kategorii Nováček mladší C zásluhou nejmladší členky podařilo vybojovat třetí místo. O stupínek výš si poté vystoupila další místní závodnice v kategorii Žačky C, pro kterou byly tyto závody zároveň premiérou. Celkem se v neděli představilo devět českotřebovských krasobruslařek.
 
Kompletní výsledky všech startujících jsou na oficiálních webových stránkách Českého krasobruslařského svazu a stránkách českotřebovského klubu.

Fotografie: Krasobruslařský klub Česká Třebová