Středisko Javor hlásí: Skauti navštívili Olawu                     
Po necelých třech letech se českotřebovští skauti ve dnech 18. – 19. 3. 2022 vydali za harcery z družebního města OIawa. Původně bylo v plánu pouze naplánování akcí na letošní rok. Po ubytování a večeři nám ale místní harceři připravili večerní program s diskotékou a následně noční hru v místním parku. Překvapilo nás, že zde byl i oddíl mladších harcerů. Po ubytování a večeři měla mladší část výpravy diskotéku. My starší jsme po večeři zatím probrali plánované akce na letošní rok. Vhledem k tomu, že spolupracujeme ještě se slovenskými skauty, kterým navržený termín pálení čarodějnic nevyhovoval, museli jsme domluvit nový termín, a to 8. – 10. 4. 2022, kdy bychom se všichni měli v České Třebové sejít. Další akce pak bude na podzim v Olawě. Při debatě jsme se dozvěděli, jaké problémy měli skauti během „covidového období“, kdy vzhledem k tomu, že se scházejí při školách, přišli o cca polovinu členů.
Dále následovala noční hra, kdy jsme se vydali do nedalekého parku. Zde se cca 50 osob rozdělilo do menších skupin a plnilo zadané úkoly. Následně jsme se přesunuli do klubovny, zahřáli se teplým čajem a šli jsme spát. Ráno jsme se nasnídali, rozloučili a vydali se do oblíbeného aquaparku do Wroclawi, kde jsme strávili zbytek dne. Když se čas nachýlil, vydali jsme se na zpáteční cestu.
Více o oddílu a fotografie z akce lze najít na našich stránkách http://trojka.e-skaut.cz
Akce spolupráce s harcery z Olawy a skauty ze Svitu jsou podporovány Pardubickým krajem a městem Česká Třebová, kterým tímto děkujeme.
3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová