III. absolventský koncert Základní umělecké školy            

V pořadí již třetí absolventský koncert se v letošním školním roce konal 20. dubna 2022 v koncertním sálku ZUŠ v budově na Tyršově náměstí. Součástí koncertu bylo tradiční slavnostní šerpování.

Absolventské koncerty se obvykle pořádají v Malé scéně, ale tento koncert měl výjimku. Poprvé za sedmasedmdesátiletou existenci českotřebovské zušky se představila absolventka hry na královský nástroj - varhany Rita Smoláková, žákyně Heleny Němečkové. Proto zde byly instalovány třímanuálové varhany Johannus. V dalším programu se představili absolventi na flétnu  klavír ze tříd Heleny Němečkové, Lenky Jakeschové a Milady Hamplové: Ondřej Sýkora, Jana Liberová, Denisa a Kristýna Škodovy (zobcová flétna) Kristýna Doležalová, Veronika Coufalová, Barbora Suchomelová (příčná flétna) a Petra Vaňousová (klavír)

Zvláštností bylo dvojí uspořádání  koncertního prostoru.V  první části  koncertu seděli posluchači  tradičně čelem k pódiu s klavírem. Před druhou částí pak byli vyzváni, aby se otočili na druhou stranu sálku, kde byly  umístěny varhany a cembalo. Českotřebovský deník natočil z koncertu video, které bude vblízké době zveřejněno. Další video se pak připravuje i z posledního čtvrtého absolventského koncertu, který bude již na obvyklém místě v Malé scéně 25. května 2022 od 18 hodin.