Dětské čarodějnice u Floriána              

Když se sešel přípravný čarodějnický sbor na své předposlední poradě, bylo stanoveno magické datum 23. 4. 2022, tedy den před tím, než vylézají hadi a štíři ze svých úkrytů, aby nerušili svou přítomností náš čarodějnický slet. Všechny čarodějnice a všichni mágové přivolávali krásné teplé sobotní odpoledne plné slunce, veselí a radosti.

A jelikož jejich úsilí bylo opravdové, vše vyšlo na jedničku s hvězdičkou – počasí, velké množství šikovných malých i větších čarodějnic a čarodějů, radost ze splněných úkolů i z drobných odměn.

Byl jen jeden zádrhel, a sice ten, že se nepodařilo nafouknout Floriána a jeho okolí, neboť nepřetržitý had plazící se z obzoru směrem k lesu se zdál nekonečný. Vypadalo to, že většina malých a větších účastníků opustila šeď našeho města a rozhodla se tento krásný den strávit v lůně přírody. A jejich rozhodnutí bylo zcela určitě správné.

Protože chutě i hlad byly velké, snažila se celá obsluha dostatečně rychle otáčet a spojka průběžně odjížděla pro další a další zásoby, nicméně i tak se to vše bez určitých prostojů nedalo zvládnout. Přestože jsme počítali s větší návštěvností, celkový počet předčil naše očekávání. Tak narychlo nešlo vyčarovat dostatečný počet dalších tajemných balíčků, museli jsme proto improvizovat, ale snad nikdo z malých účastníků neodešel s prázdnou. Chtěli bychom tímto poděkovat všem našim sponzorům za to, že i díky nim jsme mohli udělat radost tolika účastníkům.

Jménem vrchního čaroděje a jeho pomocnic a pomocníků děkujeme také všem malým i velkým účastníkům a věříme, že i další slet v roce 2023 bude pěkný a úspěšný.

SDH Parník