Kohouti zakončili zlatou sezónu oslavou v hotelu UNO    

Po třech letech získali českotřebovští Kohouti druhý mistrovský titul. Letos má ještě větší váhu, protože vyhráli krajskou hokejovou ligu, která byla společná pro Pardubický a Královéhradecký kraj. Oslava, které se zúčastnila téměř stovka pozvaných, proběhla v orlickoústeckém hotelu Uno.

Nic nového, sezona opět neprobíhala v klidu. Nejen nás trápila covidová opatření, ale také odchody a shánění nových hráčů, změna na postu trenéra. Sezonu jsme nezačali přesvědčivě, důležité bylo, že jsme ji přesvědčivým způsobem zakončili,“ zmínil na sobotní oslavě předseda klubu Vladimír Vaněk, který využil příležitosti a veřejně poděkoval všem, kteří se na úspěchu podíleli.

„V první řadě hráčům, kteří titul získali na ledě. Důležité bylo, že jsme měli v mužstvu hvězdy a lídry, ale také takzvané nosiče vody. Hokej je týmový sport, jednotlivec v něm zpravidla nerozhoduje. Poděkování patří celému realizačnímu týmu, ale také pořadatelům, časoměřičům, ledařům a pochopitelně fanouškům, kteří své mužstvo povzbuzovali doma, ale v hojném počtu také na venkovních zápasech. Samozřejmě nezapomenu na partnery klubu, kterých máme více než čtyři desítky. Zvláštní postavení mezi nimi zaujímá společnost Rieter CZ, která je titulárním partnerem našeho klubu,“ připomenul Vladimír Vaněk, který vzápětí předal skleněnou mistrovskou plaketu generálnímu řediteli společnosti Janu Lustykovi.

Hokejisté České Třebové měli jasno prakticky již před sezonou. Úkol byl srozumitelný, získat mistrovský titul. Za úspěšnou sezonou se ohlédl také Jan Lustyk.

Na začátku sezony jsme si dali jasný cíl, vyhrát nově vzniklou soutěž, společnou pro dva kraje, Pardubický a Královéhradecký. S ohledem na to, jakým způsobem před sezonou tým poskládal šéf klubu Vladimír Vaněk, jsme si ani nižší cíl dát nemohli. Moc mne těší, že jsme stanovený cíl splnili. Vím, že není jednoduché zvládnout roli favorita hned od začátku a splnit to, co se od vás očekává. Tento tým to dokázal. Přes pomalý a trochu rozpačitý vstup do sezony jsme jak ve druhé nadstavbové části, tak i v play off dominovali.
Musím poděkovat v první řadě hráčům, kteří titul vybojovali na ledě. Děkuji realizačnímu týmu s trenérem Pavlem Rohlíkem. Poděkování patří fanouškům, kteří své mužstvo podporovali při domácích utkáních, ale také na zimních stadionech našich soupeřů. Ocenit je třeba také podporu sponzorů a partnerů, kteří klubu pomohli s finančním zajištěním.
Za celoroční práci a nasazení děkuji šéfovi klubu panu Vaňkovi, který má podle mého názoru zásadní podíl na letošním úspěchu.“

Kohouti vyhráli sportovní část krajské ligy, ale na prvenství dosáhli také v divácké návštěvnosti. Doma odehráli osmnáct zápasů, které navštívilo 7 822, což za celou sezonu dalo průměr 435 diváků na jedno utkání. Největší diváckou kulisu mělo třetí finálové utkání s Chocní, na které přišlo 811 diváků. 
„Také to je jeden z důvodu, proč naše firma klub podporuje. Chceme být vidět a kde jinde než při krajské hokejové lize v České Třebové, která má má nejvyšší návštěvy v rámci Pardubického a Královéhradeckého kraje,“ uzavřel generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk.

Přítomné pozdravila také starostka České Třebové Magda Peterková. „Hokeji příliš nerozumím, ale jsem fanynkou Kohoutů a snažím se chodit na všechny zápasy. Děkuji všem, kteří se o krásný úspěch zasloužili.“


Na slavnostním večeru hokejového klubu HC Kohouti Česká Třebová, který se v sobotu 2. dubna uskutečnil v prostorách orlickoústeckého hotelu Uno, byli vyhlášeni nejlepší hráči sezony 2021-2022, v níž Kohouti vybojovali mistrovský titul.

Nejlepší střelec - play off:
1. Jakub Fúzik: v deseti utkáních vstřelil 11 gólů

2. Matěj Pavlovský, Tomáš Prachař: oba 8 gólů
3. Lubomír Korhoň, Vojtěch Augustin: oba 7 gólů

Nejlepší střelec:
1. Vojtěch Augustin: 33 gólů
2. Matěj Pavlovský: 28 gólů
3. Jakub Fúzik: 25 gólů

Kanadské bodování:
1. Vojtěch Augustin: 77 bodů (33+44)
2. Matěj Pavlovský: 69 bodů (28+41)
3. Tomáš Prachař: 59 bodů (22+37)

Nejužitečnější hráči:
Tomáš Vlk: v sezoně nastoupil do 24 zápasů, inkasoval 56 gólů, průměr 2,33 gólu na jedno utkání. Úspěšnost: 90,32%.

Lubomír Korhoň: 35 (18+17).
Petr Polodna: 31 (9+22).
Karel Plášek: 33 (14+19).
Tomáš Prachař: 59 (22+37).

Železný muž:        
Jakub Fúzik

Od srpna 2021 do března 2022 absolvoval jako jediný všech 46 tréninků,
5 přípravných utkání a 35 mistrovských zápasů. Resumé: 100% účast!!

Cena místopředsedy klubu Lukáše Lustyka:
Jan Semorád: 37 (13+24)

Šestý nejproduktivnější hráč týmu rozjížděl sezonu trochu pomaleji, postupně nabíral stále rychlejší tempo, v play off téměř k nezastavení.
Zkušený útočník, který odváděl skvělou práci při hře v oslabení.

Cena manažera klubu Vladimíra Vaňka:
Matěj Pavlovský: 69 (28+41)

Výborný a produktivní útočník, v rozhodující části sezony obdivuhodně překonával nespecifikované zdravotní potíže.

Cena generálního partnera klubu Jana Lustyka:
Obránce Tomáš Sedlák: 51 (5+46)

Jeden z klíčových hráčů mužstva. Mistr přihrávka, v průběhu sezony připsal gólových 46 asistencí.