Pracovní návštěva starostky Magdalény Peterkové

v partnerském městě Olawa


Ve dnech  8. - 10. dubna t.r. se uskutečnila dlopuiho odkládaná návštěva starostky města Magdalény Peterkové v našem (nejstarším) partnerském městě Olawa v Polsku.  Návštěva byla pracovní a proběhla na skutečně přátelské úrovni. Magdaléna Peterková byla přijata na Olawské radnici starostou města Thomasem Frishmannem, kde byl dostatek času a příležitostí na projednání a sjednocení dalších našich i olawských představ na pokračování vzájemné spolupráce.

  
Při této příležitosti je dobré napsat že budeme moci zase u nás v České Třebové v květnu při příležitosti udělování Cen města 13. května přivítat polskou delegaci, kteří se na naše město již nyní velmi těší. V Olawě byla  i starostka Mielna, jednoho z typických polských pobaltských letovisek. Starostku Magdalénu Peterkovou velmi potěšil  symbol dřevěného anděla (s ukrajinským symbolem na srdci ) kterého dostala jako poděkování za humanitární pomoc pro Zolochiv (Zolochiv). Jde o partnerské město Olawy na Ukrajině s 24 000 obyvateli, které se nachází ve Lvovské oblasti na řece Zlochivka (přítok řeky Bug). Pomoc z České Třebové byla poskytnuta prostřednictvím lhoteckých hasičů, kteří až po střechu naplněné auto s přívěsem, do Olawy přivezli začátkem dubna. V rámci návštěvy pak společně položili věnec k pomníku obětem neštěstí u Smolenska, probírali  aktuální situaci i budoucí partnerské vztahy.

Co píší o pomoci pro Ukrajinu z České Třebové v Olawě    

Czeska Trzebowa dla uchodźców z Oławy

Do Oławy przyjechała delegacja z miasta partnerskiego. 

 
Wczoraj do Oławy przyjechała delegacja z miasta partnerskiego Czeska Trzebowa, z darami dla uchodźców z Ukrainy oraz dla mieszkańców miasta partnerskiego Oławy - Złoczowa. Pasierbowicz. Podziękowania za bezinteresowną pomoc i okazane wsparcie w zbiórce darów złożyła wiceburmistrz Małgorzata Pasierbowicz. Dary zostały zebrane w odpowiedzi na apel wystosowany do miast partnerskich przez burmistrza Tomasza Frischmanna- informuje Miasto Oława. 

Myslím, že není třeba překládat.....