Mezinárodní pálení čarodějnic (8. – 10. 4. 2022)                
Po době, kdy jsme kvůli covidu nemohli pokračovat v mezinárodní spolupráci, jsme letos uspořádali již druhou akci – tentokrát mezinárodní pálení čarodějnic. Nakonec bohužel skauti ze Slovenska nemohli kvůli nemoci vedoucích přijet. Přijedou však v jiný termín. Dorazili tak jen harceři ze Slovenska, ale v menším počtu než obvykle. I to nás ale neodradilo, abychom akci uspořádali.
V pátek večer začalo pršet, a tak jsme museli naplánovanou prohlídku města odložit a promítli jsme si fotky z akcí z minulých let a následně si zahráli připravené hry.
Ráno jsme se vydali do Pardubic, kde jsme si prohlídli historické centrum města, a našim dalším cílem byl zámek, kde jsme si prošli nové expozice. Dále jsme navštívili zdymadlo na Labi a přilehlé Tyršovy sady s velkým hřištěm. Návštěvu jsme zakončili rozchodem v obchodním centru Atrium. Po příjezdu ke klubovně jsme připravili oheň na pálení Čarodějnic a po večeři jsme ho zapálili. U ohně jsme zpívali české i polské písničky a zahráli jsme si hry. Když začalo pršet, odebrali jsme se do klubovny, kde jsme pokračovali ve zpěvu až do večerky.
V neděli jsme se vydali na plánovanou návštěvu bazénu, po které jsme poklidili klubovny a akci ukončili. Následující akcí bude v květnu návštěva slovenského Svitu. Více o našem oddílu a fotky z akce můžete najít na stránkách http://trojka.e-skaut.cz
Akce spolupráce s polskými harcery a skauty ze Svitu jsou podporovány Městem Česká Třebová a Pardubickým krajem.