Judisté hlásí další úspěchy                    
VC Prostějova – 3 medaile 

O prvním povelikonočním víkendu se českotřebovští judisté vydali na VC Prostějova, které se po 2 „covidových“ letech zúčastnilo rekordních 494 judistů ze 47 oddílů a 2 zemí.
V sobotu o cenné kovy bojovali mláďata a mladší žactvo, kde Sára Nagyová vybojovala 3 vítěznými zápasy skvělou stříbrnou medaili a stejným cenným kovem s 1 vítězstvím se blýskla i Vendulka Marie Fišerová. Jako trenér mohu říci, že obě děvčata nám začínají dělat velkou radost a věřím, že se jim bude dařit čím dál tím lépe. Po jednom vítězství si odvezli Radek a Honza Krškovi a já věřím, že jejich jména navazující na judistickou rodinnou tradici budeme slýchat častěji.
V neděli se pak turnaje zúčastnili starší žáci a dorostenci. Ve starších žáci získal bronzovou medaili po pěkném výkonu Šimon Baláž, 4. místo vybojoval Jarda Šlesinger, 5. místem kluky doplnil Jakub Najman a 7. místem ve své kategorii i Míra Hurt. V dorostencích pak David Martinec bral 7. místo za 3 vítězné zápasy a převedl také velmi dobrý výkon.
A nakonec bychom neměli zapomenout na Zorku Zemánkovou, která se se mnou zapojila do řízení soutěže a musím konstatovat, že pochvaly za to, jak zvládla pořadí zápasů za mikrofonem, přicházely ze všech stran.
 
MČR juniorů v judu Hranice 

30. dubna se dva naši junioři zúčastnili Mistrovství České republiku juniorů v judu v Hranicích. Jakub Verner v hmotnostní kategorii do 90 kg narazil v prvním zápase na pozdějšího finalistu soutěže a musel se tak spokojit s postupem do oprav, kde však udělal chybu a zápas prohrál. Na své první juniorské republice tak zůstal bez medaile. Zorka Zemánková ve váze do 63 kg dokázala v 1. kole porazit krásným O Soto Gari svoji soupeřku a postoupila do čtvrtfinále, kde však zaváhala a šla tak do finále oprav. Ani tam se jí nepodařilo podruhé zvítězit a odvezla si pěkné 7. místo ze svého prvního juniorského mistrovství republiky.
JUDU ZDAR