Taneční škola na Mistrovství Čech       

Víkend plný tance, tak by se dal nazvat dvoudenní soutěžní maraton, organizace Czech Dance Organization v disciplínách Art a Disco, který se  konal 7 a 8. května v Chomutově. Současně v Plzni probíhal také dvoudenní  maraton Taneční skupiny roku, ve street dance disciplínách. Taneční škola se zúčastnila obou soutěží.

V Chomutově Českou Třebovou reprezentovaly formace Butterflies, Honeys, Queens (art), Candies, Bubbles (disco). Nominaci na MČR si vybojovaly všechny naše složky. Skvěle se na MČ zadařilo formaci Bubbles, která dosáhla až na medailovou pozici a přivezla domů bronzové medaile. Formaci Butterflies medailová pozice utekla o velmi malý kousek. Počasí nám přálo, pršelo, jen když jsme byli schovaní v hale, atmosféra byla opět skvělá, fandili jsme mohutně, hlasitě a bez studu!

Ve stejný čas se moderátor Ondra Vodný na Taneční skupině roku, vítal s  Plzeňskou halou a tanečníky z celých Čech. Zde se o historický úspěch Taneční školy postarala formace Angels. Boj o postupová místa byl fantastický. Z 23 formací se během dne probojovali do finálové TOP 6.  Bronzová medaile a celodenní emoční jízda, udělala z tohoto dne pro všechny tanečníky, trenéra  i doprovod celoživotní zážitek. Už teď se těšíme na Televizní finále Taneční skupiny roku. Skupina Bandidos předvedla v Plzni také velmi kvalitní výkon. Přesto postupový klíč v jejich kategorii byl bohužel tak těžký (z 25 teamů postupovalo pouze 9), že tentokrát to na postup nevyšlo. A o tom všem sport je. Někdy se vyhrává, někdy prohrává. Ale nejdůležitější je ta cesta za svým snem v kolektivu stejně zapálených lidí.

Děkujeme všem a těšíme se nejenom na MČR, ale i na Akademii Taneční školy  4. června na Zimním stadionu, kdy vám veškeré výkony ukážeme.  Moc děkujeme lektorům, tanečníkům, rodičům a organizátorům a pánům řidičům autobusů (za svatou trpělivost)...

Fotografie: Angels (nahoře) - Bandidos - Bubles - Butterflies - Candies - Honeys - Queens