Demolice doupěte bezdomovců dokončena odvezením odpadu a úklidem plochy   
Na dnešní den 4. května jsme si naplánovali dokončení brigádnické likvidace hnízda bezdomovců v Benátkách úklidem lokality. Začali jsme v pravé poledne v šesti lidech a za hodinku jsme měli velký kontejner s nástavbou zcela zaplněný. Bylo třeba zajistit druhý kontejner a to se díky dobré spolupráci s Eko Bi podařilo během krátkého času.
Aby byl  úklid co nejdokonalejší, tak jsme povolali i brigádnickou mechanizaci  - v podobě bagrtraktoru, který náhodou od rána vyrovnával terén v okolí sokolovky zdejšího Sokola. Díky této pomoci se podařilo  vlastně už po setmění  zlikvidovat také vyřezané křoviny, zbytky černé skládky u Třebovky a také vše co připomínalo základy pro postavení původní skladovací buňky, postavené před více než 20 lety za účelem dovybavení tehdy budovaného bikrosového areálu. Mechanizace se rozhodně vyplatila a tak můžeme předat městu lokalitu v dokonalém pořádku. V takovém, v jakém ji zde do minulého týdne sídlící bezdomovci nepamatují a jistě nejen oni. 
Velkou radost z uklizené lokality a vyvedení bezdomovců z Benátek má i nájemce sousední výkupny kovového šrotu pan Ševčík, který snad 10 let žádal o likvidaci  podivného "dobře zařízeného" doupěte, jehož obyvatelé mu jen škodili. Vykrádali sběrnu železa, aby "jeho" uloupené železo a barevné kovy k němu zase znova přicházeli  nabídnout k odkoupení! Proto sem musel pořídit psa, ale ani ten kolikrát nepomohl.  Byl to letitý problém a jak se ukázalo tak snad skoro neodstranitelný. To vše byly důvody, které vedly k sobotní likvidační akci. Nebyl to žádný zájem o zviditelnění, ale prostě snaha odstranit z lokality ne tak daleko od centra města hrůzu, která sem nepatřila. Zkoušeli jsme různé možnosti spočívající v přestěhování stavební buňky  až se  realizovaná brigáda ukázala jako nejrozumnější.  Buňka se změnila na hromadu odpadu a tu bylo třeba odvézt. Ukázalo se, že každé prodlení by znamenalo, že se skládka začne zvětšovat. A tak zatímco některé použitelné  trámky z hromady přičinliví lidé odnesli (nevadí), tak sem zase jiní přinášeli v taškách jiné "bohatství", o které nikdo nestojí.  
Z okraje pozemku již také zmizel zde dlouhodobě bezdomovecký zaparkovaný a podle všeho nepojištěný pikap, zřejmě parkuje zase v jiné lokalitě. Zjistit kde se samozřejmě dá....  Z brigády Koalice pro Českou Třebovou uvádím nějaké fotografie:

Z demolice doupěte bezdomovců máme také video - byla to docela fuška !