Judisté na soutěžích                               
Dorostenecká liga – 2.kolo - Olomouc

V neděli 12. 6. 2022 jsme se zúčastnili 2. kola Dorostenecké ligy v Olomouci. V oslabené sestavě, z důvodu vysoké marodky (chyběli 4 velmi dobří borci), se nám bohužel nezadařilo a postupová skupina nám utekla. Na podzim tedy budeme bojovat ve skupině o udržení, kde musíme zabrat. Děkujeme moc kamarádům z Judoklubu Pardubice, Daitó Ryu Pardubice a Judo DDM Hradec Králové  za pomoc při sestavování družstva.
 
Krajský přebor žactva – 12 medailí 
V sobotu 7.5.2022 se v našem doju konalo 1. kolo Krajského přeboru mladšího a staršího žactva v judu, kterého se zúčastnilo 65 dětí z 5 oddílů Pardubického kraje. 
Z oddílu JUDO Česká Třebová se účastnilo 16 dětí. V mladších žákyních získala zlatou medaili Sára Nagyová a stříbro vybojovala Vendulka Marie Fišerová. V mladších žácích vybojovali stříbrné medaile Matěj Ducháček a Vincent Smutek. Bronzové medaile přidali Radek Krška a Ondřej Flek.
Ve starších žácích vybojovali zlaté medaile Jaroslav Šlesinger a Jakub Najman, stříbrné medaile získali Miroslav Hurt, Miroslav Šikula a Jakub Ježek. Bronz přidal Josef Jan Drašnar. Ostatní borci vyšli tentokrát naprázdno.

Český pohár Jablonec – 1 medaile 
O víkendu 14. – 15. 5. 2022 jsme se zúčastnili Českého poháru v Jablonci nad Nisou. Tohoto turnaje se zúčastnilo téměř 1200 judistů z celé ČR a několika oddílů z Polska, Německa, Ukrajiny a Rakouska. Výsledkově nejlépe skončila Zora Zemánková, která si v kategorii žen do 23 let ve váze do 63 kg odvezla zasloužené stříbro a na 5. místě skončila v mladších žákyních Vendulka Fišerová a o místo hůře, tedy 7., se umístila Sára Nagyová. Další borci se tentokrát ve velmi silné konkurenci neumístili.
 
VC České Skalice – 10 medailí

V sobotu 21. 5. 2022 jsme vycestovali na tradiční VC do České Skalice. A musím říci, že to bylo dobré rozhodnutí.
V mláďatech jsme sice medaili nezískali, ale v mladších a starších žácích to již cinkalo. Zlato vybojovali Vendulka Fišerová, Sára Nagyová, Jakub Najman a Jakub Ježek. Stříbrné medaile získali Jarda Šlesinger, Míra Hurt, Šimon Baláž a Ondra Flek. A bronzy přidali Matěj Ducháček a Pepa Drašnar. Jako tým jsme se umístili na celkovém 4. místě a pohár pro 3. nejlepší družstvo dětem utekl „jenom“ o 2 body.
VC Pardubic – 7 medailí

O víkendu 28. a 29. 5. 2022 jsme se zúčastnili Velké ceny Pardubic o perníkovou medaili. Soutěže se zúčastnilo bezmála 450 závodníků a my jsme neodjížděli s prázdnou. 2. místa získali: Sára Nagyová, Míra Šikula, Jakub Najman a David  Martinec
3. místa vybojovali: Honza Krška, Vendulka Marie Fišerová a v soutěži v ne-waza Beátka Zemánková
Ostatním se bohužel nezadařilo, tak snad to vyjde příště.
 
ČP + VC Nového Bydžova – 1 medaile 

První červnový víkend jsme se vydali do Nového Bydžova, kde se v sobotu konal Český pohár pro kategorie U15 a U18. V neděli pak následovala Mezinárodní Velká cena pro kategorie U11 a U13. Za víkend se tu sjelo dohromady přes 1000 judistů a je tak nutno podotknout, že se jednalo o velmi silně obsazený turnaj.
V sobotu se jediné bodované umístění povedlo vybojovat Sašovi Patakimu, když po dlouhé závodní pauze obsadil 7. místo. Ostatním se v sobotu nedařilo, ale předvedené výkony a chuť se prát s kvalitními soupeři je potřeba pochválit, často chybělo k vítězství opravdu málo. Ještě je potřeba poděkovat Mírovi Hurtovi za to, že se mu povedlo poprvé ve svojí kariéře uškrtit a mohl nám tak donést v pondělí na trénink buchtu .
V neděli už jsme byli o něco šťastnější, když Vendulka Marie Fišerová obsadila krásné 3. místo 🥉. Těsně v závěsu skončila Sára Nagyová s jejím 5. místem 🥔. Zbytek naší nedělní výpravy nezůstal za svými staršími kolegy a také předvedli dobré výkony, bohužel v takto silné konkurenci to bylo zatím málo, ale na tom se zapracuje.