Českotřebovský deník 209/2022 (28/7)
Nové video Českotřebovského deníku:
První ukrajinská svatba na českotřebovské radnici

V sobotu 30. července se v obřadní síni českotřebovské radnice konala první ukrajinská svatba.  Oba novomanželé, kteří  žijí nyní v České Třebové, jsou od počátku svého pobytu zaměstnaní, Olena Dimitrova pracovala jako učitelka na Ukrajině a ve stejné funkci nyní pracuje na základní škole v Ústecké ulici. Oba pochází z nyní Ruskem okupované oblasti u Černého moře. Pro své rodiče, kteří  se z této okupované oblasti nedostanou, zorganizovali ze své svatby přímý přenos .
Svatba také nebyla úplně bez problémů, tak třeba každý z novomanželů si ponechává svoje příjmení, neboť  výměna pasu je nyní téměř neřešitelný problém. Novomanželům přejeme  do společného života hodně štěstí.

Nové video Českotřebovského deníku:  Divočáci v řepce

  Video natočené více méně z dronu ukáže že nedozírné lány rozkvetlé řepky, ale také kukuřice, zdánlivě nepropustné ukrývají život a to někdy docela ve velkém počtu.
Jdete-li tedy polem nebo také lesem, můžete si být jisti, že zde nejste sami.
 
Video totiž doplňují záběry z fotopastí  jsou pravda natočené za ztížených podmínek, ale jistě velmi zajímavé

Prázdniny v polovičce

Ospalý prázdninový život letošního léta je v polovině. Srpen bývá čilejší, začíná příprava na školu, na podzimní kulturní sezónu, letos také na volby. Volební příprava se odehrává zatím ve virtuální oblasti, někdy se člověk diví, jaké věci je možné formulovat. Jako by byla amnézie rozšířenější než covid. Zatímco na covid existuje testování, na amnézii je takový test problematický. Někdy se vyskytují i těžší případy, komplikace spočívá zpravidla ve ztrátě soudnosti. Protože právě mne zatím amnézie nepostihla, tak nad tím vším zatím jen kroutím hlavou. Jde totiž o účelovou amnézii. Věřím, že není nakažlivá. (mm)

Peklák jede naplno

Počasí dnes za mnoho nestálo, však byl také odvolán pravidelný Letecký den, který se koná vždy o posledním víkendu v červenci bude letos odloženo až na sobotu 10. září. Také na Pekláku se dnes špatné počasí podepsalo trochu na návštěvnosti. Odpoledne zde však skalní příznivci Pekláku jezdili ve slušném počtu. Peklák by měl v krátkém čase dostat další vylepšení v podobně instalace hygienického zařízení. Právě za takového počasí, jako bylo dnes, by se velmi hodilo.