Městská knihovna v srpnu 2022           
Závěr školního roku patřil slavnostnímu pasování prvňáčků na čtenáře

Celoroční spolupráce škol a knihovny v rámci projektu Knížka pro prvňáčka, kdy knihovnice navštíví děti ve škole a prvňáčci se podívají do knihovny, vyvrcholila pasováním nových čtenářů. Jednalo se o 10 škol, 40 tříd a 1000 žáků první třídy.
V průběhu června se v knihovně odehrálo několik představení skvělého Divadla Koráb a poté na scénu přišla královna s rytířem, kterým děti předvedly, jak už umí číst. Za odměnu dostaly knížku Dubánek a tajný vzkaz od spisovatelky Kláry Smolíkové.
 
E-knihy už pouze přes Palmknihy 

Už několik let si registrovaní čtenáři v městské knihovně mohou kromě tištěných knih vypůjčit také e-knihy. Nově si prosím nainstalujte aplikaci Palmknihy. Původní aplikace eReading již není funkční. Celý návod, jak na e-výpůjčky, najdete na našem webu www.moderniknihovna.cz. Pokud potřebujete poradit, neváhejte a kontaktujte nás.
 
VÝSTAVA 

VZDUCH
Od července do září bude v prostoru knihovny k vidění výstava prací výtvarné skupiny Maxmilián shrnující práce za poslední dva roky na vzdušné téma.
Výstava je prodejní.
 
Letní bonus pro čtenáře – výpůjčky na 45 dní!
Půjčit si knihu a odjet na chatu? Dát dětem knížky z knihovny na prázdniny k dědovi a babičce? A nemuset řešit vracení a prodlužování výpůjční doby? Ano, i letos to bude mnohem jednodušší.
Knihy, časopisy, audioknihy, zážitkové batůžky i hry půjčené od 27. června do 12. srpna budou mít automaticky výpůjční lhůtu 45 dní.
Pokud by ani to nestačilo, můžete si výpůjčky jako obvykle sami prodloužit přes své čtenářské konto, napsáním na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827.
 
AKCE PRO DĚTI 

ZNALEC PŘÍRODY – NAUČNÁ STEZKA ZA POKLADEM
V červenci a srpnu se můžete s rodinou vydat na poznávací stezku, kterou vytvořila Alena Gondeková a realizovala Městská knihovna Česká Třebová. Trasa dlouhá cca 3 km vede údolím Křivolického potoka, přes Hory, Poklonu a končí u skautské klubovny. Cesta je vhodná i pro kočárky. Cestou potkáte 20 stanovišť s poznávačkou, nápovědou, úkoly a šifrou, která vás dovede k pokladu.
Dobrovolným bonusem je slosovatelná poznávačka. Odpovídat můžete online nebo písemně. Písemnou odpověď pak doručte do knihovny.
S sebou na stezku potřebujete tužku, papír, případně telefon se čtečkou QR kódů a připojením k internetu (využijete pouze u jednoho stanoviště). V truhle s pokladem naleznete také samolepku do sešitu Knížkohraní. Další informace na www.moderniknihovna.cz.
 
Matyldino pohádkohraní v Javorce 

3. 8. 2022 (středa), 16:00
V 16:00 sraz u sochy Šárky v Javorce. Čtení příběhů a hraní her.
Akce je vhodná pro předškoláky a děti mladšího školního věku. Podložky na sednutí budou k dispozici na místě. V případě deštivého počasí se akce nekoná. Účastníci obdrží samolepku do pracovního sešitu Knížkohraní.
Vstupné dobrovolné.


Městská knihovna je od 1. července do 1. srpna otevřena v letní provozní době. 

Pro aktuální informace sledujte knihovnu na Facebooku, stránky www.moderniknihovna.cz, psát můžete na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827, 605 125 323 (pobočka Parník).