Regionem Orlicka po třicáté šesté               
Přes Českou Třebovou dnes projela 4. a poslední etapa  mezinárodního cyklistického závodu kategorie JUNIOR závodu Regionem Orlicka, jehož pořadatelem je Sportovní klub policie DUHA Lanškroun. Podobně jako v jiných letech velká účast, vysoká úroveň. Do cíle poslední etapy dojelo 120 klasifikovaných závodníků  dalších 8 vylo diskvalifikováno nebo do cíle nedojelo. V cíli vyl první prostějovský závodník Matyáš Koblížek Výsledky jsou kompletně k dispozici na webu skpduha.cz  ZDE.
Na Starém náměstí v České Třebové byla poslední rychlostní prémie závodu, kterou vyhrál Milan Kadlec z Dukly Praha před Richarem Kobrem z týmu Roman Kreuzinger Academy. To měli závdníci za sebou právě 69 km této IV. etapy. První závodníci na prémii jsou na první fotografii. Na cyklisty na náměstí v České Třebové čekalo několik desítek sledujících. Na dolním snímku je průjezd hlavního pelotonu.
Závodníci kategorie junior a vybraní kadeti se opět po roce setkali v Lanškrouně na 36. ročníku závodu Regionem Orlicka. Jedná se o prestižní sportovní akci s mezinárodní účastí. O start v letošním ročníku kromě českých účastníků projevily zájem týmy z Německa, Rakouska, Slovenska, Belgie, Nizozemí, Lucemburska a Itálie.
Abychom si udělali dojem co tak velký závod přináší,  zaznamenal průjezd Českou Třebovou na rychlostní prémii Českotřebovský deník a uveden během zítřka 1. srpna 2022. Máme možnost porovnávat s nedávným Mistrovstvím ČR a SR v kategorii U23, tram ale jelo závod jen 51 závodníků, tady sto třicet. Proto také byly počty aut doprovodu a rozhodčích na Regionu Orlicka podstatně větší,,,, I zde byla během průjezdu závodníků krátkodobá opemzující opatření, opět spolupracovali hasiči a městská policie. 
Program závodu
Pátek 29. 7. 2022  I. etapa "Výprachtická" - Silniční závod 75 km na okruhu: Lanškroun, Nepomuky, Výprachtice, Heřmanice, Chudoba, Albrechtice, Lanškroun.

Sobota 30. 7. 2022 dopoledne
II. etapa Nepomucká  časovka jednotlivců na trati Lanškroun, Nepomuky a zpět. 

Sobota 30. 7. 2022 odpoledne
III. etapa začínala  na náměstí v Jablonném n.Orl. Cíl v Lanškrouně. 

Neděle 1. 8. 2022  IV. etapa - silniční závod. Trasa IV. etapy vedla přes Českou Třebovou : Lanškroun, Nepomuky, Horní Čermná, Dolní Čermná, Verměřovice,. Letohrad, Horská prémie Šedivec vlevo na sil.č.I/11, Rychlostní prémie Žamberk, dále směr Dlouhoňovice, Hejnice, České Libchavy, Horská prémie Rozsocha, dále Rviště, Libchavy, Ústí nad Orlicí, Horská prémie Andrlův Chlum, směr Řetůvka , Rychlostní Prémie Řetová,  Přívrat přímo, křiž. Nad Kohoutem, Rychlostní prémie Náměstí Česká Třebová, dále po silnici. směr Skuhrov, Ostrov, Lanškroun. Závodníci s početným doprovodem projeli Českou Třebovou cca v 10:45 hodin.