Sport, který naučí jak se ubránit         
Žijeme v době počítačů, u kterých naše děti tráví většinu svého volného času. S nedostatečným pohybem se vytrácí i jejich fyzická připravenost a po příchodu do kolektivu na vlastní kůži pociťují tento nepříjemný handicap. Rodiče by měli své ratolesti „vyhnat“ do přírody, nebo jim osobním příkladem nastartovat aktivní vztah k některému z mnoha sportů. My dnes nabízíme, v Česku relativně mladé, ve světě však velmi úspěšné brazilské jiu jitsu. 
Děti jsou jako houby. Když jsou mladé, rostou a vstřebávají vše co vidí a slyší. Proto je důležité, aby byly v tomto věkovém období obklopeny pozitivní atmosférou.  Brazilské jiu jitsu je formou sebeobrany, která stmeluje mnoho vlastností.  Podporuje sebedůvěru, učí disciplíně, sebekázni a respektu k soupeři.
Brazilské jiu jitsu je nekrvavý sport a nesmíme ho zaměňovat s jinými  bojovými sporty, které preferují tvrdé údery a kopy. Naopak, boj na žíněnce se odehrává ve stylu fair play a v reálném životě nenutí děti bojovat, ale učí je aktivně se bránit  a nalézat úniky ze složitých situací. Brazilské jiu jitsu zvyšuje u plachých a neatletických dětí sebevědomí a umožňuje účinně čelit případné šikaně. S pravidelným tréninkem bezprostředně souvisí růst fyzické zdatnosti a získávání zdravých návyků, ze kterých budou těžit po celý život. Neméně důležitý je také mentální aspekt, který vyplývá z postoje“nikdy se nevzdávej“, a který dodává dítěti sebejistotu. Brazilské jiu jitsu je sice sport náročný a cesta k získání černého pásu bývá často dlouhá, ale není nedosažitelná.
V České Třebové působí jeden z nejúspěšnějších oddílů brazilského jiu jitsu v České republice DSC GYM, který získal i v evropském a světovém měřítku řadu významných ocenění.  V jeho řadách najdeme Mistry České republiky, Evropy i Vicemistra světa. Oddíl má i početnou členskou základnu nejmenších sportovců a tak  pokud jsi se již rozhodl,  rádi Tě přivítáme ve svých řadách.
Lukáš Janda, hlavní trenér DSC GYM, fotografie: archiv DSC GYM
Kontakty:  mobil: 731131816, email: bjj.trebovice@seznam.cz