Záměr Koalice pro Českou Třebovou na cyklojízdu městem se vydařil. počasí bylo vlídné účast  dobrá. Veřejnost  však  dává přednost sledování dění ve městě přes facebookové stránky a do terénu se vypravilo jen několik odvážlivců. Jsme však vděčni za jejich připomínky, protože pomáhají vidět dění kolem nás jinýma očima a často jde o záležitosti poměrně snadno řešitelné, třeba jen tím, že se bude důsledně trvat na plnění povinností  uzavřenými smlouvami nebo objednávkami.  Většinou se jednalo o připomínky k úpravnosti veřejných prostranství a tak se opravdu je třeba zamyslet na tím, zda má cenu usilovat o další investice, když nedokážeme řádně zajistit údržbu např. zelených ploch ve městě a   tak třeba okolí samotné cyklostezky nevypadá vábně, i když jde vlastně o nový projekt.  Připomínky k údržbě zelených ploch ve městě jsou časté, jde o záležitost společnosti Eko Bi.
Myslím, že se nelze vymlouvat na nedostatekfinančních  prostředků ani techniky. Během roku se provádí rozpočtové změny a všechny dodatečné požadavky tak mohou být akceptovány. Intenzivně jsou udržovány jen některé prestižní plochy a  o řadu dalších je postaráno málo nebo špatně. Je ovšem signifikantní, že si toho všímají o další lidí na sociálních sítích  a nijak třeba nešetří svého lídra jako jednatele Eko Bi jeho mateřské volební seskupení. Cyklojízda proběhla podle plánu se zastávkami  v Bezděkově, v Benátkách a na krytém bazénu.
Velmi děkujeme za možnost zevrubné prohlídky technologií krytého bazénu jeho vedoucímu Petru Balážovi, opravdu poskytl mnoho informací, které účastníci cyklojízdy velmi oceňovali.  Veřejnost se k těmto informacím také dostane, neboť Českotřebovský deník zajistil z této cyklojízdy videoreportáž, kterou připravíme v nejbližších dnech. Zde se budeme moci věnovat všem řešeným problémům o kterých s hovořilo na jednotlivých zastávkách cyklojízdy .  (mm)