Ranní školní spoj z České Třebové do Kozlova a zpět zůstane zachován

V souvislosti s úpravou autobusových jízdních řádů od 1. září bude na základě dohody Pardubického kraje a města Česká Třebová zachován ranní spoj z České Třebové přes Semanín až do Kozlova a zpět. Důvodem pro zachování spoje je, že původně zvažovaný alternativní spoj ze Svitav je již nyní na hranici své kapacity a žáky cestující do školy by nebyl schopný pojmout. Vzhledem ke skutečnosti, že nový dopravce zajišťující spoj nemá licenci pro veřejnou dopravu, bude autobus veden pouze jako školní autobus pro žáky základní škol Nádražní, Habrmanova a Semanín.

„Ve spolupráci s panem místostarostou Daliborem Zeleným se nám podařilo najít řešení, které znamená zachování ranního školního spoje, který vyjíždí v 6:55 z České Třebové přes sídliště Borek, Semanín až do Kozlova a zpět. Pan místostarosta zajistil služby místního soukromého dopravce včetně řidiče na měsíc září, který bude službu zajišťovat na základě objednávky Pardubického kraje. Stávající dopravce BusLine nebyl schopen v rámci nedostatku řidičů tuto linku zajistit, ale dostal od nás jasné zadání, že od října musí najít takové řešení, které bude znamenat jistotu tohoto spoje i pro další měsíce,“ řekl hejtman Martin Netolický, který tento pokyn směřoval také k oddělení dopravní obslužnosti krajského úřadu. „Spoj byl původně vyřazen z důvodu alternativní možnosti v podobě autobusu od Svitav. Ten je obvykle velmi obsazen, a proto by nebyl schopen pojmout kapacitu rušeného spoje. Oddělení dopravní obslužnosti připraví s dopravcem BusLine takový model turnusů, který zajistí, že tyto dva spoje budou pro školáky nadále zajišťovány v plném rozsahu,“ uvedl hejtman.

„Děkujeme kraji za efektivní a hlavně okamžité řešení. Autobus bude do konce září provozován v režimu „školní autobus“ na objednávku, a to výhradně pro přepravu žáků základních škol v Semaníně a v České Třebové. Běžná přeprava cestujících bude možná až poté, co linku převezme původně nasmlouvaný licencovaný dopravce. Zároveň také děkujeme firmě Drumel, která školní autobus operativně zajistila. Občané budou informováni i vývěskami na dotčených autobusových zastávkách,“ uvedl místostarosta města Dalibor Zelený.

Jízdní řád spoje:

Česká Třebová, terminál J. Pernera 
Česká Třebová, sídliště Borek        
Semanín, dolní zast.                        
Semanín, Jednota                           
Kozlov, křižovatka                         
-----------------------
Kozlov, křižovatka                         
Semanín, Jednota                           
Semanín, dolní zast.                        
Česká Třebová, sídliště Borek        
Česká Třebová, terminál J. Pernera 
Česká Třebová, Beseda                  

Odjezd/příjezd:

6:55
7:02
7:06
7:08
7:15
-----------------
7:15
7:22
7:24
7:28
7:35
7:40