Českotřebovský deník 253/2022 (10/9)
Nové video Českotřebovského deníku:
Richard Záveský - lékárník, zastupitel i sportovec

Atletický mítink Iscarexu se na Atletickém stadionu konal letos poprvé, byl zajímavým měřením sil především mládeže. Nebylo náhodou, že jsem se zde při natáčení reportáže setkal s Ríšou Záveským.
Známe jej jako lékárníka na Novém náměstí, zasedá i městském zastupitelstvu za Koalici pro Českou Třebovou. Je ale také závodníkem na nejrůznějších přeborech v orientačním běhu a starostou tělovýchovné jednoty Orel Česká Třebová. Ke sportu přivedl celou svou rodinu… Na atletickém mítinku se (jak říkal poprvé v životě) přihlásil na závod v běhu na dráze s délkou 5000 metrů....

Orlové doletěli do Lago de Garda

Ve dnech 1.-9.září se konala cyklopouť tělovýchovné organizace Orel do Itálie.
Cestou k cíli jsme navštívili město Padovu a odpoledne dorazili k jezeru.
Každý den 65 účastníků vyráželo na kolech na výlety do okolí. Viděli jsme Bresciu, Sirmione, Rivu de Garda, Malcesine, Veronu a další krásná místa. Protože nám počasí přálo, mnozí se rozhodli pro plavbu lodí, lanovku na Monte Baldo nebo koupání v neobvykle teplém jezeře.
Samozřejmě všichni ochutnali místní pizzu, zmrzlinu, cappucino a víno. Z našeho města se zúčastnilo 7 členů Orla a už se těšíme na příští rok na další cyklopouť, protože každý rok se akce koná v jiné zemi.

Cvičení jogy  na července začíná  20.9. 2022 v 18 hod. Cvičební podložku sebou.cvičitelka   Marie Hyšková                    

První atletický mítink Iscarexu  na stadionu na Skalce vydařený

K závodům se ještě vrátíme. Byl to první mítink Iscarexu, který byl vypsán na několik běžeckých, ale i technických disciplín. Krásné pro atletiku vhodné  počasí,  velký zájem mládeže,  menší již  v kategorii dospělých, ale top je jen dětská nemoc  daná prvním ročníkem.  Pro Třebováky to je ukázka funkčnosti atletického stadionu, který nutně potřebuje své dovybavení, ale také vlastně i dokončení do plní funkčnosti.  Ze závodu natočil Českotřebovský deník videoreportáž, kterou brzy zpracujeme. Zatím jen pár fotografií na ukázku:

Letecké odpoledne na českotřebovském letišti zůstalo ve stínu červencových sletů ultralightů

Fotografie ze soboty 10. září. Dějiště Letiště U Dvora. Ten prázdninový termín je samozřejmě vhodnější, i když i dnes opravdoví zájemci o létání nechyběli. A nechyběli ani letečtí modeláři. Poděkování pořadatelům za to, že se nenechali vyvést z míry prázdnovým  mizerným počasím a šli do toho podruhé. (Foto Petr Skopal)

Hokejový turnaj o Pohár starostky města  zahájil sezónu 

Finále ukončeno předčasně nedisciplinovanými hosty a bitkou.
Českotřebovští Kohouti obhájili prvenství v turnaji o pohár starostky města. Ve finálovém utkání vedli 3:0, soupeř z Náchoda odmítl pokračovat ve hře a tak rozhodčí zápas ukončil.
 
Česká Třebová – Litomyšl 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Branky: 25. Fúzik (Semorád, Plášek), 30. Sedlák (Ostřanský), 43. Pavlovský (Augustin, Ostřanský), 45. Sedlák (Ostřanský, Augustin).

Rozhodčí: Veselý – Melichar, Najman. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváků: 105.
Kohouti: Kraus– Sedlák, Daněk, Čada, Jemelka, Král, Havránek - Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Semorád, Fúzik, Plášek – Vaňo, Prachař, Veverka – Stolín.
Litomyšl: M. Dostál – Jonáš, Myška, Bažant, Bláha, Dvořák, Š. Voříšek – A. Půlpán, T. Půlpán, Barkóci – Vomočil, Jakubec, J. Voříšek – Večeřa, Edl, J. Dostál.
Kohouti během prvních devíti minut nastřelili dvě tyčky a spálili pět gólových šancí. Hosté se ujali vedení při přesilové hře, po hrubé chybě domácích získali dvougólový náskok. Domácí tým srovnal krok díky využití dvou přesilovek, nejdřív se prosadil Fúzik, poté obránce Sedlák. Litomyšlský brankář Dostál čaroval i ve třetí třetině, neuvěřitelné zákroky ptředvedl při šancích Augustina. Závěr patřil Kohoutům, do vedení se dostali po ráně Pavlovského, při power play soupeře pečetil jejich výhru trefou do prázdné branky obránce Sedlák.

Náchod – Choceň 5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
Branky: Matouš, Řezníček, Maršík, Malina, Láska – P. Prachař, Michalec.


Utkání o 3. místo:
Litomyšl – Choceň 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Branky: A. Půlpán 2, J. Voříšek, Edl, J. Dostál – Novotný.

Hokejisté Chocně, kteří přijeli pouze s dvanácti hráči, odpadli v závěrečné třetině.
 
Finále:
Česká Třebová – Náchod 3:0 (1:0, 2:0) – utkání ukončeno.
Branky: 14. Augustin (Pavlovský), 19. Korhoň (Sedlák), 26. Čada (Ostřanský).

Rozhodčí: Kalus – Melichar, Najman. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváků: 150.
Kohouti: Ament – Sedlák, Daněk, Havránek, Jemelka, Čada, Krfál, Veverka – Augustin, Ostřanský, Pavlovský – Semorád, Fúzik, Plášek – Korhoň, T. Prachař, Vaňo – Stolín.
Náchod: Novotný – Vytlačil, P. Škoda, Řehák, Malina, Novák, Sklenář – P. Zeman, Matouš, Červíček – Maršík, Kozák, Kubasa – Steklík, Vondřejc, Řezníček – Hynek, Láska. Na první gól čekali domácí do 14. minuty, kdy se po sólovém průniku Pavlovského střelecky prosadil Augustin. Druhou branku přidal čerstvý Korhoň, ve vlastním oslabení se prosadil Čada. Hra se po několika tvrdých soubojích přiostřila, v čase 27:45 udělil rozhodčí Náchodu dvouminutový trest za zdržování. Hosté odmítli pokračovat ve hře, a tak sudí Kalus zápas (a turnaj) předčasně ukončil.
Konečné pořadí: 1. Česká Třebová, 2. Náchod, 3. Litomyšl, 4. Choceň.
 
HLAS PO TURNAJI:

Vladimír Vaněk, předseda HC Kohouti Česká Třebová:
„O skandální a trapnou tečku za pečlivě připraveným turnajem se postaral náchodský trenér, který svůj tým nesmyslně odvolal z ledu.“
Foto: po vyhlášení výsledku v 13. minutě druhé třetiny (vlevo) měli diváci navíc alespoň boxerské vystoupení (vpravo). Ostuda....
Z úvodního hokejového turnaje sezóny připravuje Českotřebovský deník video reportáž. Jde konkrétně o první zápas Kohoutů s Litomyšlí a  také z odpoledních zápasů o 3. místo a z finálového zápasu včetně jeho neslavného konce. Přesto se na závěr po bitce předávaly poháry z rukou starostky města Magdalény Peterkové....