DEN BEZ AUT NA ZŠ ÚSTECKÁ    
Také naše škola se zapojila ve čtvrtek 22. 9. 2022 do mezinárodní akce „Den bez aut“. Celá škola dle možností podpořila tuto akci a dorazila pěšky, na kole, na koloběžce či někteří využili k cestě autobus.
Vyhodnocení jsme zveřejnili v pondělí 26. 9. 2022 a vítězům zástupci školního parlamentu předali sladké odměny a diplomy.
Do akce se zapojilo celkem 356 osob, přičemž 247 dorazilo do školy pěšky. Na I. stupni zvítězila třída 4.A, na 2. místě se umístila 5.B a na 3. místě 5.A. Na II. stupni obsadila 1. místo 8.A, na 2. místě 7.A a třetí skončili žáci 9.B. Velice děkujeme za zodpovědný přístup k této akci, a to nejen žákům, učitelům, asistentům, ale i rodičům.
Během předchozího týdne proběhl k této akci na II. stupni ve třídách projekt (např. na téma škodlivost výfukových plynů v ovzduší a jejich vliv na životní prostředí, počet aut projíždějících kolem školy, jak lidé cestují bez aut, rodinný rozpočet a náklady na dopravu, svět bez aut). Výsledné práce jsou vystavené na nástěnce II. stupně v přízemí školy.
Školní parlament ZŠ Ústecká, Petra Kosárová