MAS ORLICKO připravuje sběr investičních záměrů      
Od 9.9. do 14.10.2022 bude opět probíhat sběr nových investičních záměrů škol, školských zařízení, příp. jiných subjektů, do Strategického rámce MAP. Strategický rámec MAP je sborníkem investičních záměrů subjektů zabývajících se vzděláváním dětí a žáků do 15 let z území Orlickoústecka a Českotřebovska. Jeho příprava a tvorba probíhá v souladu s principy komunitního plánování.
Subjekty z tohoto území mohou zasílat jak nové investiční záměry, tak i aktualizovat své již podané investiční záměry, a to přes elektronický formulář. Podané záměry jsou poté zkontrolovány, následuje jejich podepsání – jak ze strany statutárního zástupce, tak i zřizovatele. Zejména ve větších městech je ještě nutné, aby investiční záměry před podpisem zřizovatele schválila Rada města. Originál podepsaného dokumentu s investičními záměry je nutné doručit nejpozději do 27.10.2022 na adresu MAS ORLICKO, z.s.
Zařazením investičního záměru do Strategického rámce MAP splní subjekty jednu ze základních podmínek pro případné financování daného projektu z evropských fondů, avšak škola (nebo jiný subjekt) se tímto krokem k ničemu dalšímu nezavazuje.
Sběr investičních záměrů do Strategického rámce MAP probíhá vždy jednou za půl roku. Další aktualizace Strategického rámce je pak naplánovaná na jaro 2023. Více informací naleznete na našich webových stránkách www.maporlicko.cz.
Nositelem projektu je MAS ORLICKO, z.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.