Pohodové páteční odpoledne v Kozlově U Sitařů              


V pátek 2. září se sešlo 24 bývalých žáků kozlovské školy. Po zahájení srazu paní Marií Rouskovou následovalo krátké povídání o minulosti  hospůdky U Sitařů (podle posledních majitelů). Dříve se jí také říkalo u Šeuců (podle jjich přezdívky.  Dnes tento objekt patří městu Česká Třebová, které se o něj stará a zajišťuje jeho opravy a úpravy.
Místo prezenční listiny může posloužit výše uvedená společná fotografie. Sraz nebylo možné zorganizovat přímo v prostorách školy, která je nyní plně využita, ale ukázalo se , že prostory u Sitařů jsou plně vyhovující. proto také patřilo poděkování organizátorky paní Marie Rouskové v první řadě hostinské paní Renátě Sodomkové za to, že setkání bývalým absolventům kozlovské školy umožnila  a navíc zajistila vynikající pohoštění se vstřícnou obsluhou.  Poděkování ptří i dalším, , určitě ženám, kteří pro toto setkání upekly něco "na zub" První vzpomínková Část se konala v sále, večer jsme se přemístili do výčepu. V Sál bylo nutné připravit na sobotní šachový turnaj, který se na začátku září stal v Kozlově již tradicí.
V lokále potom vzpomínání na mládí pokračovalo. Organizátorka Marie Rousková děkuje všem účastníkům za to, že přemohli všechny své neduhy a pozvání  akceptovali, Při průzkumu "prezenční listiny lze konstatovat, že nejpočetněji byl zastoupen rod Čejkových.  Bylo domluveno, že obdobné seTkání se uskuteční opět za rok a dokonce byl již dopředu stanoven jeho termín, Bude to opět pátek 1. září 2023.
Za příjemné odpoledne (i večer) všem děkuje Marie Rousková