Dům dětí a mládeže Kamarád v únoru 2023   

5. Cestovatelský večer

DDM Kamarád zve všechny zájemce o cestování na přednášku Irská republika – zelený ostrov Sv. Patrika. Irsko je třetí největší evropský ostrov a od Spojeného království jej kromě hranic se Severním Irskem dělí Irské moře. Historie celého území je spojena s Kelty, což znamená bohatou historii, mnoho památek a spoustu magických míst. Vydáme se společně na západ Irska do hrabství Mayo, ale také do hlavního města Dublinu. Přednáška se bude konat ve čtvrtek 16. února  2023 v 17:00 hodin v DDM Kamarád, Sadová 1385, Česká Třebová. Vstupné: 40,-, s sebou – přezůvky. Uvádí Ing.Mgr.Bc. Libor Lněnička, Ph.D.

Pololetní prázdniny

DDM Kamarád pořádá v pátek 3. 2. 2023 pro děti školního věku výlet do Prahy. Můžete se těšit na stálou prohlídkovou expozici České televize. Zhlédneme krátký film o České televizi, v němž si prohlédneme i ta pracoviště, která není možné běžně navštívit. Podíváme se do sálu, kde najdeme pohádkové kostýmy, filmové zbraně, paruky, zpravodajské studio, režii a mnoho dalšího. Na závěr navštívíme Galerii ČT, děti si budou moci zakoupit upomínkové předměty. Na výlet je možné se přihlásit na našich internetových stránkách.

Numismatika a Sběratelské setkání

DDM Kamarád pořádá přednášku  - Úvod do numismatiky pro začínající sběratele mincí. Přednáška proběhne v sobotu 11. 2. 2023 v čase 9:00 – 10:00 hodin v DDM Kamarád v České Třebové. Hovořit se bude nejen o starých mincích, ale především o mincích, které se objevují kolem nás v současné době, a které možná máte v peněžence. Přednášející: pan Jan Richtr. Po přednášce bude následovat sběratelská burza všech oborů do 11 hodin. Vstupné: 10,-Kč.

151 dní po evropských stezkách – Lucie Kutrová

DDM Kamarád vás zve na přednášku cestovatelky Lucie Kutrové. Procestujete kus světa, načerpáte trochu inspirace a rozhodně se dost pobavíte. Přednáška se bude konat v Kulturním centru 14. 2. 2023 v 18:00 hodin. Prodej vstupenek je možný on – line na GoOut nebo fyzicky v kanceláři DDM Kamarád v úředních hodinách.

 Připravujeme:

Jarní prázdniny – Filmový festival v KC – 6.3. – 10.3.2023
Bazar dětského oblečení 15.3. – 17.3.2023
Cykloburza – 24.3.2023