KOHOUTI VYROVNALI V HLINSKU SKÓRE NA ZÁPASY 1 : 1

Hokejisté České Třebové odčinili domácí klopýtnutí z prvního vzájemného utkání, na ledě Hlinska ve středu večer dominovali a houževnatému soupeři nastříleli sedm gólů. Z hattricku se radoval obránce Tomáš Sedlák. Kohouti využili hned čtyři přesilové hry.

Hlinsko - Česká Třebová 2:7 (2:1, 0:3, 0:3)

Branky: 7. Beneš (Nepokoj, T. Prachař), 16. Jílek (Zdražil) – 10. Augustin (Pavlovský, Sedlák), 23. Sedlák (Augustin, Pavlovský), 35. Schejbal (Fúzik, Hemský), 36. Sedlák (Augustin), 44. Sedlák (Augustin, Hradil), 48. Pavlovský (Augustin), 55. Veverka (Hemský).
Rozhodčí: Kis, Pilný – Javůrek, Schäffer. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:4. Diváků: 625. Střely na branku: 29:35. Nejlepší hráči: Kraus, Sedlák, Schejbal, Augustin, Pavlovský.
Hlinsko: Vlk (48. Peřina) – Beneš, Nepokoj, Machač, Hudec, Poskočil, Fink, Brázda – Chvojka, T. Prachař, Štěpánek – Kišš, Kubal, Karásek – Jílek, Hron, Zdražil – Bříza, Brožek, Grygar.
Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Král, Pražák - Augustin, Pavlovský, Ostřanský – Hemský, Semorád, Fúzik – Veverka, Filip, Plášek – Vaňo.

1. třetina
Výhodu první přesilové hry měli Kohouti, po faulu na Augustina byl na trestnou lavici v čase 2:26 vykázán T. Prachař. Právě Augustin se šikovně protáhl mezi domácími obránci, po jeho střele z bekhendu lapil puk brankář Vlk. Hosté pokračovali v náporu a dočkali se v čase 3:20, kdy Augustinovu dělovku zastavila až síť v hlinecké brance – 0:1.

Domácí srovnali krok také při početní výhodě. Vyloučený Pavlovský vydržel  na trestné lavici necelou minutu, do hry jej v čase 6:31 „vrátila“ přesná Benešova střela od modré – 1:1. V polovině první třetiny se mohli Kohouti znovu dostat do vedení, po skvělé Veverkově přihrávce však slibnou příležitost neproměnil Hemský. O malou chvíli později, když byl vyloučen Augustin, zachránila Kohouty tyčka, kterou při přesilové hře nastřelil Kišš.

Hosté se ubránili i ve svém třetím oslabení, krátce po návratu vyloučeného Pláška však zbytečně inkasovali. Za vlastní brankou váhal s rozehrávkou Schejbal, nešťastně namazal Jílkovi, toho neubránil Pažourek a v čase 15:53 se poprvé (a naposledy) dostalo do vedení Hlinsko – 2:1. Těsně před první sirénou poslal Schejbal krásnou kolmou přihrávkou do brejku Pláška, jehož vyloženou šanci zneškodnil gólman Vlk.

2. třetina
Do druhé třetiny Kohouti doslova vlétli. Během úvodní minuty zasypali domácího brankáře tvrdými střelami Pavlovský (dvakrát) a Semorád.


K vyrovnání pomohla České Třebové další využitá přesilovka. Vyloučený Jílek byl na trestné lavici pouhých patnáct vteřin, v čase 22:38 Augustinovu střelu gólově tečoval obránce Sedlák – 2:2.

A přišly zřejmě klíčové chvíle celého střetnutí.  V čase 25:38 chyboval a posléze fauloval Král, při hře ve čtyřech zbytečně fauloval Sedlák.  Výsledek? Dlouhá, téměř dvouminutová přesilovka Hlinska pět na tři (1:42 min.).
Domácí cítili šanci, ale proti výborně bránícím Kohoutům se neprosadili!! Hosté se potom ještě 18 vteřin úspěšně bránili ve čtyřech a v podstatě přežili svoji klinickou smrt…

Nesmírně důležité byly dva gólové údery, které si Kohouti přichystali ve dvou za sebou jdoucích přesilových hrách.V čase 34:11 se od modré prudkým švihem trefil Schejbal – 2:3. V čase 35:13 předvedli hosté akci přes kopírák, když Augustinovo nahození opět pohotově tečoval Sedlák – 2:4.

Další dvouminutový trest vzápětí dostala domácí střídačka, českotřebovskou přesilovku však zbytečným vyloučením vymazal Pavlovský. Při hře ve čtyřech měli štěstí domácí, po ráně Schejbala je zachránila levá tyčka. V závěru druhého dějství neproměnil sólový nájezd Augustin, střelecký pokus Fúzika s velkou dávkou štěstí vytěsnil brankář Vlk.

3. třetina
Ve 42. minutě poslal Sedlák do dalšího nájezdu Ostřanského, ten chtěl Vlkovi „zahrát na housle“, jenže domácí gólman jeho úmysl vystihl. Při vyloučení Beneše zkoušel štěstí Hemský, navrch měl opět hlinecký brankář.

Na další českotřebovský gól se naštěstí dlouho nečekalo, po obléhání domácí branky se v čase 43:57 zblízka prosadil střelec zápasu Sedlák – 2:5. Domácí odpadli, hosté měli jasně navrch. Další střelecké příležitosti Schejbala s Augustinem pochytal Vlk. Kapituloval v čase 47:10, kdy jej z levé strany trefou pod horní tyčku pošest překonal Pavlovský – 2:6.

Vlk si řekl dost a přenechal místo Peřinovi, který se měl okamžitě co ohánět. Ráně Ostřanského chyběly centimetry, další střelu  stejného hráče kryl Peřina, vychýlenou mušku měl Augustin. V čase 51:25 vzali Kohouti oddechový čas. 
Sedmý gól vstřelili hosté při signalizované výhodě, v čase 54:49 překonal náhradníka v hlinecké brance Veverka – 2:7. O dvě minuty později uvolnil Semorád výborně Pláška, který střílel vedle.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Zápas měl všechny parametry duelu play off. Důležité bylo, že jsme ubránili dlouhou přesilovku soupeře pět na tři. Další klíčový moment znamenalo to, že nám vycházely přesilové hry. Celkově vzato jsme byli lepším mužstvem, ve druhé polovině střetnutí jsme měli hru pod kontrolou. Děkujeme několika desítkám fanoušků, kteří tým přijeli z České Třebové povzbudit."

Další výsledky: Polička – Litomyšl 2:6 (stav série: 0:2), Choceň - Moravská Třebová 4:3 pr. (1:1),
Opočno - Nový Bydžov 0:10 (0:2), Náchod - Nové Město 1:5 (0:2), Lanškroun – Jaroměř 2:6 (0:2), Třebechovice - Chrudim 1:6 (1:1). Zápas Trutnov – Nová Paka se hraje v pátek 27. ledna (0:1).

Příští zápas – neděle 29. ledna: Česká Třebová – Hlinsko (17.00).