Důležitá výhra Kohoutů, napadený rozhodčí!!
Hokejisté České Třebové využili výhody domácího prostředí a ve třetím vzájemném duelu zdolali po urputném boji silné Hlinsko. Kohouti vedou na zápasy 2:1, utkání s pořadovým číslem čtyři se bude hrát ve středu 1. února na ledě soupeře.
Česká Třebová – Hlinsko 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 36. Sedlák (Augustin, Pavlovský), 47. Semorád (Fúzik, Pažourek), 57. Filip (Hemský, Ostřanský) – 53. Nepokoj (Karásek, Kišš).
Rozhodčí: Čížek, Rulíček – Kalina, Kalus. Vyloučení: 7:6 (navíc Augustin OT 10 min. - Jílek OK 20 za fyzické napadení rozhodčího). Využití: 1:1. Diváků: 375. Střely na branku: 32:29. Nejlepší hráči: Kraus, Semorád – Vlk. Průběžný stav série: 2:1.

Česká Třebová: 
Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Král, Pražák - Augustin, Pavlovský, Ostřanský – Hemský, Semorád, Fúzik – Veverka, Filip, Plášek – Vaňo.
Hlinsko: Vlk – Brázda, Hudec, Beneš, Nepokoj, Machač, Fink – Zdražil, Hron, Štěpánek – Chvojka, T. Prachař, Jílek – Karásek, Kubal, Kišš – Grygar, Brožek.

1. třetina
Domácí obránci Hradil a Schejbal vyrobili během úvodních pěti minut dvě chyby, po nichž vyložené šance Kubala a Chvojky likvidoval brankář Kraus. Nepodařený vstup do zápasu umocnil v čase 7:44 svým vyloučením českotřebovský kapitán Fúzik, jeho spoluhráči se naštěstí ubránili.
Kohouti si první gólovou příležitost vypracovali v 11. minutě, Ostřanský však vyprášil betony gólmana Vlka. O tři minuty později zahrozili Král s Hemským, puk tancoval poblíž brankové čáry hostující branky, dovnitř však nezapadl. V 17. minutě předložil Filip přesnou přihrávku Veverkovi, který rovněž neskóroval. Domácí vzápětí získali výhodu přesilové hry, jenže hlineckou branku vůbec neohrozili.
2. třetina
Kohouti mohli jít do vedení ve 25. minutě, Fúzik jel na hostujícího brankáře sám, i z tohoto souboje vyšel vítězně pozorný Vlk. Po faulu na Ostřanského hráli Kohouti v pěti proti čtyřem, ani druhou přesilovku však nezvládli.
Po nedovoleném zákroku (hrubost) byl v čase 32:40 vyloučen Schejbal, po něm byl v čase 34:13 vyloučen také hostující Karásek. Chvíli (27 vteřin) se hrálo ve čtyřech, domácí hokejisté pak využili přesilovou hru číslo tři. Augustinovu střelu gólman Vlk pouze vyrazil před sebe, na brankovišti se skvěle uvolnil s přehledem skóroval obránce Sedlák – 1:0.
 
Situace po první brance
 
Přibývalo tvrdých soubojů, v čase 37:21 byli současně vyloučeni Pavlovský s Kubalem. Časomíra se zastavila na 37:53, když u domácí střídačky zůstal po tvrdém ataku soupeře ležet na ledě Sedlák. Rozhodčí faul nepískali, pro domácího obránce zápas skončil.
V čase 38:26 byl vyloučen hlinecký bek Machač, Kohouti hráli téměř jednu minutu čtyři na tři, bez střelby góly nepadají…
3. třetina
Ve 45. minutě pálil z levého křídla tvrdě, ale nepřesně Augustin. Kohouti se přesto o malý okamžik později radovali z druhého gólu. Fúzikovu přihrávku zužitkoval v čase 46:21 volný Semorád – 2:0.
Deset minut před koncem zápasu předvedl zákrok večera domácí brankář Kraus, který bravurně zlikvidoval vyloženou šanci Chvojky. Bravo Mathiasi!!!
V čase 51:26 byl vyloučen Augustin (vysoká hůl) a protože s výrokem sudího Čížka nesouhlasil, dostal od něj ještě osobní desetiminutový trest.
Hosté přesilovou hru rychle využili, v čase 51:47 se zblízka snadno trefil nikým nehlídaný Nepokoj – 2:1.
Čas 52:45 přinesl další vyloučení, po šarvátce odjeli na trestnou lavici domácí obránce Král a hlinecký bijec Jílek.
Do dvougólového vedení se Kohouti dostali v čase 56:22. Hemského pokus stačil brankář Vlk jenom vyrazit, zkušený Filip jej okamžitě poslal za jeho záda – 3:1.
Závěr střetnutí byl především kvůli dalším vyloučením hodně napínavý. V čase 56:38 byl vyloučen Jemelka (hákování). Hosté zariskovali, poprvé začali hrát v šesti proti čtyřem v čase 57:54, Nepokojovu bombu vyrážel výborný Kraus hlavou. Další problém přišel v čase 58:44, kdy byl vyloučen Filip (zraněného T. Prachaře odváželi spoluhráči).
O skandální závěr nedělního zápasu se postaral hlinecký útočník Jílek.
Po srážce s Ostřanským oba hráči upadli na led, Jílek se okamžitě zvedl a ve snaze ztrestat domácího útočníka fyzicky napadl čárového rozhodčího!! Zápas pro něj skončil v čase 59:27, poslední slovo bude mít disciplinární komise.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:
Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Soupeř velmi dobře bránil střední pásmo, my jsme dlouho nemohli nalézt klíč k otevření jeho obrany. Ve druhé třetině jsme měli převahu a vyjádřili ji vedoucím gólem. V závěrečné třetině byly na ledě k vidění věci, které do hokeje nepatří. Velké poděkování fanouškům.“


Další výsledky:

Litomyšl – Polička 7:0, konečný, stav série: 3:0. Nový Bydžov – Opočno 12:3, konečný stav série: 3:0, Nové Město nad Metují – Náchod 6:1, konečný stav série: 3:0, Jaroměř – Lanškroun 7:4, konečný stav série: 3:0.
Moravská Třebová – Choceň 6:4, stav série: 2:1, Chrudim - Třebechovice 0:5, stav série 1:2, Nová Paka – Trutnov 4:5 po nájezdech, stav série: 1:2.
 
Příští zápas – středa 1. února Hlinsko – Česká Třebová (18.30).