Kohoutům třígólové vedení nestačilo  


V polovině utkání vedli hokejisté České Třebové o tři branky a měli nakročeno k důležitému tříbodovému zisku. Po zranění obránce Daňka se jejich hra rozsypala jako domeček z karet, přesto nebyli daleko. Deset minut před koncem se znovu dostali do vedení, v závěru pykali za hrubé chyby v obraně.

Nové Město na Metují - Česká Třebová 5:4 (0:2, 3:1, 2:1)

Branky: 29. Pohl, 33. Pohl (Veselý), 38. Pohl, 51. Bucek (Černý, Veselý), 53. Bucek (Černý) – 5. Augustin (Pavlovský, Ostřanský), 12. Veverka (Filip, Plášek), 24. Ostřanský (Augustin, Sedlák), 51. Augustin (Pavlovský).
Rozhodčí: Figer – Horák, Vodička. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Oslabení: 1:1. Diváků: 105. Střely na branku: 43:38. Nejlepší hráči: Pohl, Bucek, Černý, Veselý – Augustin, Pavlovský, Veverka.
Nové Město: Čáp – Šrenk, Junek, Mert, Franc, Pohl, Borovec – Lelka, Prouza, Vanát – Zámečník, Reichmannn, Šťastný – Bucek, Veselý, Černý.
Česká Třebová: Ament (41. Kraus) - Sedlák, Jemelka, Pražák, Schejbal, Daněk, Král - Augustin, Pavlovský, Ostřanský – Hemský, Semorád, Fúzik – Veverka, Filip, Plášek – Fiala, Čada, Stolín.
1. třetina
Kohouti nevstoupili do utkání nejlepším způsobem, v čase 1:18 byl vyloučen obránce Jemelka (hákování). Hra v oslabení přinesla obrovskou příležitost Pláškovi, který po skvělé Veverkově přihrávce mířil nad domácí branku. Nové Město zahrozilo ve 4. minutě, kdy střelu Reichmanna kryl brankář Ament.
Hosté se záhy dostali do vedení, po rychlém brejku a přesné přihrávce Pavlovského s přehledem skóroval Augustin – 0:1. V 7. minutě měli Kohouti štěstí, po ráně France zazvonil puk na tyčce. V čase 9:03 byl vyloučen hostující Daněk, v čase 9:36 byl na trestnou lavici vykázán domácí Pohl. Celkem 87 vteřin hrála obě mužstva ve čtyřech, hosté pak využili krátkou (33 vteřin) přesilovku pět na čtyři. Veteráni Filip s Pláškem vypracovali střeleckou příležitost pro Veverku, který v čase 11:18 zvýšil na rozdíl dvou gólů – 0:2.
Domácí nestíhali, a tak si po druhé inkasované brance vzali oddechový čas. Obraz se v závěru první třetiny nezměnil. Kohouti měli hru pod kontrolou, další slibné šance neproměnili Pavlovský s Pláškem.
2. třetina
V úvodu druhého dějství se nechal zbytečně vyloučit Pavlovský. Jeho spoluhráči si s tím hlavu nelámali, naopak. Po pětatřiceti vteřinách hry se totiž ve vlastním oslabení v čase 23:49 prosadil pohotově střílející Ostřanský – 0:3. Domácí pokračovali v přesilové hře, ale v průběhu dalších 85 vteřin branku Kohoutů neohrozili.
Těsně před polovinou střetnutí došlo ke dvěma klíčovým událostem.
Ve 29. minutě nejprve Ostřanský, po skvělém Schejbalově pasu, neproměnil sólový nájezd. Domácí se dostali do rychlého protiútoku, který v čase 28:23 přesně zakončil obránce Pohl – 1:3.
V čase 29:19 byla hra na téměř čtvrt hodiny přerušena. Obránce Borovec si u mantinelu počkal na Daňka, po jeho tvrdém, ale čistém zákroku oba hráči upadli na led. Českotřebovský bek se odbelhal na střídačku, po dlouhém ošetřování byl s tržnou ránou na vnitřní straně stehna převezen do místní nemocnice.
Nedlouho po zahájení hry, přesněji v čase 30:56 byl nešťastně zasažen pukem v obličeji útočník Pavlovský. Znovu se dobrých pět minut nehrálo, Pavlovský ve druhé třetině již do hry nezasáhl.
Domácí vycítili příležitost a během necelých pěti minut dokázali dvoubrankové manko vymazat.
Nejprve se v čase 32:55 z uctivé vzdálenosti trefil Pohl – 2:3. Po faulu Borovce (podrážení) hráli Kohouti přesilovku,, jenže inkasovali potřetí. V čase 37:31 se při hře v oslabení do třetice gólové prosadil Pohl, ani v tomto případě neměl gólman Ament čisté svědomí – 3:3.
3. třetina
Kohouti nejprve přežili přísné vyloučení Augustina, který o pár minut později vstřelil čtvrtý gól. Časomíra ukázala 50:11, když po Augustinově ráně skončil puk v pravém horním růžku domácí branky – 3:4.
Chvilková ztráta koncentrace a především hrubé individuální chyby, to byla hlavní příčina nedělní porážky hokejistů České Třebové.
Kohouti se z opět opětovného vedení radovali zhruba čtyřicet vteřin. Po Králově zaváhání za vlastní brankou se k puku dostali Černý s Veselým, na brankovišti pak v čase 50:52 (!) snadno vyrovnával Bucek – 4:4.
Nové Město o necelé dvě minuty později zápas dokonale otočilo. Bucek v rohu kluziště snadno přehrál Pražáka a přesným švihem pod horní tyčku v čase 52:31 rozjásal domácí střídačku – 5:4.
Hosté se snažili vyrovnat, ale v čase 53:50 byl vyloučen kapitán Fúzik, naděje svitla v čase 54:46, kdy byl vyloučen také domácí kapitán Reichmann.
V 56. minutě zneškodnil střídají brankář Kraus další šancí Pohla. V čase 58:45 přišel oddechový čas Kohoutů, při power play mířil vedle Ostřanský, Sedlákovův pokus zneškodnil gólman Čáp.
Domácí v závěru netrefili prázdnou českotřebovskou branku, při dalším pokusu trefili tyčku. Díky obratu ve druhé polovině zápasu brali tři body.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Jsem zklamaný z výsledku, ale i z předvedené hry. V první polovině zápasu jsme byli po všech stránkách lepší. Škoda, že stavu 3:0 neproměnil gólovou šanci Ostřanský, domácí totiž z protiútoku vstřelili první branku. Zranění Daňka s mužstvem otřáslo, soupeř byl poté aktivnější. V závěru jsme znovu doplatili na hrubé individuální chyby.“
Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Vojtovi Daňkovi přejeme rychlé uzdravení a návrat na hokejovou scénu. Děkujeme třem desítkám českotřebovských fanoušků, kteří přijeli tým povzbudit. Tým vyšel bodově naprázdno, zbytečně.“
Další zápasy: Nová Paka - Moravská Třebová 5:6 v pr., Nový Bydžov - Litomyšl 8:4, Jaroměř - Chrudim 4:3.
 
PŘÍŠTÍ ZÁPAS: středa 11. ledna: Moravská Třebová - Česká Třebová, od 19.00 hodin.