Závod v gymnastickém dvojboji v České Třebové             
Už dlouho jsme plánovali uspořádat gymnastický závod v České Třebové. Nakonec z naší myšlenky vzešel závod v gymnastickém dvojboji s vloženým závodem ve šplhu, který se konal v sobotu v hale ZŠ Nádražní. Českotřebovské gymnastky poměřily úroveň svých dovedností v sestavách na hrazdě a kladině s gymnastkami ze Svitav a Vysokého Mýta. Na účasti se bohužel projevila nemocnost.
Úvodním slovem přivítala paní místostarostka Zuzana Nejedlá celkem 26 gymnastek a diváky, kteří zcela zaplnili balkóny haly. Mezi diváky jsme mohli přivítat i zakladatelku českotřebovského oddílu gymnastiky paní Martu Martínkovou, která v loňském roce oslavila 99. narozeniny a celé dopoledne s nadšením sledovala sestavy všech gymnastek. Závod, hodnotíme jako velmi podařený. Na závěr závodu paní místostarostka Petra Válková předávala ceny všem závodnicím.
V nejmladší kategorii mini žákyň (roč. nar. 2016 a mladší) závodilo celkem 8 dívek. Místo kladiny děvčata cvičila sestavu na lavičce. V této kategorii vyhrála Markéta Sabatová, na 2. místě se umístila Valerie Cvrkalová, na 3. místě Gabriela Šmídlová, 4. Ella Formánková, 5. Sára Pavlíková a na 6. místě skončila úplně nejmladší závodnice pětiletá Rozárka Šilarová. Bodové rozdíly byly minimální, a to v setinách bodu a závod byl velmi vyrovnaný. Úspěch jsme slavili i v další kategorii. V kategorii žákyň I (roč. nar. 2014 – 2015) vybojovala v konkurenci 8 dívek 2. místo Nikol Dosedělová, 3. byla Karolína Čechalová, 4. Petra Jašňáková, 6. Valerie Chládková. V kategorii žákyň III (roč. nar. 2012 – 2013) závodily 2 domácí gymnastky. Ellu Nástrahovou odsunuly na 6. místo 2 pády z kladiny. Kateřina Jašňáková obsadila 7. místo. V této kategorii soutěžilo 8 závodnic. V nejstarší kategorii, žákyně III (roč. nar. 2010 – 2011) závodily pouze 3 gymnastky. Domácí Vendula Válková obsadila 3. místo.
Součástí závodního dopoledne byl i vložený závod ve šplhu, který závodnice absolvovaly ve 2 kolech. Rychlejší čas se započítával. V každé kategorii jsme slavili úspěch. Mini žákyně Markéta Sabatová obsadila 3. místo, žákyně I Petra Jašňáková 2. místo a Nikol Dosedělová 3. Žákyně II Ella Nástrahová skončila na 3. místě a Vendule Válkové v nejstarší kategorii patřilo 2. místo. Rádi bychom udělali z tohoto závodu každoroční tradici a do budoucna ho rozšířili o další gymnastická nářadí, aby mohla děvčata závodit v tradičním gymnastickém čtyřboji.  Znamenalo by to však velké stěhování tělocvičného nářadí z naší domovské tělocvičny na gymnáziu do haly, která je výborně přístupná divákům, ale není vybavena nářadím na gymnastický čtyřboj.
Za trenérský tým Martina Dosedělová  Fotografie www.ceska-trebova.cz

  • Závod v gymnastickém dvojboji - výsledková listina

  • Závody ve šplhu