Postup Kohoutů trefil kapitán!!           

Hokejisté České Třebové zvládli páté osmifinálové utkání a v napínavé série porazili na vlastním ledě Hlinsko po prodloužení 6:5. Střelcem klíčového utkání byl třígólový Matěj Pavlovský, postup trefil kapitán Jakub Fúzika, tak trochu symbolicky při vyloučení našeho bývalého hráče v dresu soupeře Tomáše Prachaře. Ve čtvrtfinále nás čeká Jaroměř.

 

Česká Třebová – Hlinsko 6:5 (1:1, 2:1, 2:3 - 1:0) pr.


Branky: 14. Král, 21. Pavlovský (Sedlák, Augustin), 23. Pavlovský (Ostřanský, Augustin), 52. Pavlovský (Schejbal), 53. Augustin (Fúzik Sedlák), 61. Fúzik (Augustin) – 3. Chvojka (Beneš, Fink), 35. Karásek, 45. Kišš (T. Prachař, Nepokoj), 47. Kubal (Beneš, Chvojka), 48. Chvojka (Štěpánek).
Rozhodčí: 
Rulíček, Škorpil – Pošvář, Kopecký. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Diváků: 513. Střely na branku: 36:30. Nejlepší hráči: Pavlovský, Sedlák – Nepokoj. Konečný stav série: 3:2.

Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Král, Daněk - Augustin, Pavlovský, Fúzik – Ostřanský, Semorád, Hemský – Plášek, Filip, Veverka – Vaňo.
Hlinsko: 
Vlk – Brázda, Hudec, Beneš, Fink, Nepokoj, Machač – Zdražil, Hron, Bouška – Chvojka, Kubal, Brožek – Kišš, T. Prachař, Karásek – Grygar.

1. třetina


Domácí začali náporem, během prvních dvou minut zasypali hlineckého brankáře Vlka sprškou střel. Vzápětí však Kohouti nechali otevřené dveře (spíše vrata) do obrany a bylo zle. Obránce Beneš poslal kolmou přihrávkou do úniku Chvojku, který v čase 2:58 otevřel skóre – 0:1.

V čase 4:11 byl vyloučen Pavlovský, po závěru před českotřebovskou brankou se vyznamenal gólman Kraus. Po faulu na Veverku (podrážení) byl v čase 8:35 vyloučen hostující Brožek. Přesilovku zahráli domácí špatně, se střelami Fúzika a Schejbala brankář Vlk mnoho práce neměl.

Hokejistům České Třebové pomohla k vyrovnání náhoda. Po střele obránce Krále se puk odrazil od zadního mantinelu zpět před hlineckou branku, kde si jeden z obránců v čase 13:07 nešťastně srazil za Vlkova záda – 1:1.

 

2. třetina


Do druhé dvacetiminutovky Kohouti vlétli jako rychlík.

Kapitán Fúzik skvěle clonil před Vlkem, kterého v čase 20:40 prudkým švihem překonal Pavlovský – 2:1.

Hosté vzápětí špatně vystřídali, v čase 21:12 zamířil na trestnou lavici T. Prachař. Kohouti přesilovou hru využili, v čase 22:56 skóroval opět Pavlovský – 3:1.

Po faulech Prachaře (23:34) a Machače (25:00) hráli Kohouti 35 vteřin v pěti proti třem, bohužel se neprosadili. Při pokračující přesilovce pět na čtyři (85 vteřin) chyboval Sedlák, vzápětí byl vyloučen Augustin. Celkem 77 vteřin se hrálo ve čtyřech, při hře v oslabení zachránil Kohouty brankář Kraus, který kryl bombu Nepokoje.
Další vyloučení (Ostřanský) domácí ještě přežili, do problémů je dostala hrubá chyba Filipa. Ten riskantní křížnou přihrávkou „namazal“ Karáskovi, který v čase 34:46 snížil na rozdíl jednoho gólu – 3:2.
Za zbytečný faul v útočném pásmu byl navíc v čase 37:21 vyloučen českotřebovský útočník Veverka, hlinecký trenér Rohlík cítil příležitost a vzal si oddechový čas. Domácí se znovu ubránili, souboj s tvrdě střílejícím Nepokojem vyhrál připravený gólman Kraus.

 

3. třetina


Začátek závěrečné třetiny patřil Hlinsku, které se během necelých čtyř minut dostalo do dvougólového vedení.

Po dalším okně v domácí obraně přihrál T. Prachař od mantinelu Kiššovi, který v čase 44:04 trefil z mezikruží terč – 3:3.

Hlinsko bylo na koni a svlůj tlak korunovalo dalšími brankami. V čase 46:08 se prosadil Kubal – 3:4. Vzápětí (46:23) byl vyloučen domácí bek Pažourek a hosté znovu udeřili, v čase 47:36 proměnil přesilovou hru Chvojka – 3:5.
Kritické chvíle přišly vzápětí. Ve stejném čase (47:36) byla vyloučen Pavlovský, Kohouti se ubránili. V čase 49:35 byl vyloučen Fúzik, domácí opět neinkasovali!

Vzápětí se stalo něco, co čekal málokdo. Hokejisté České Třebové totiž během necelé jedné minuty dokázali vyrovnat!!

V čase 51:38 završil hattrick Pavlovský – 4:5.
Oddechový čas vzal českotřebovský kouč Jindřich.
Nevídaný nápor Kohoutů pokračoval. Po Fúzikově přihrávce se v čase 52:10 trefil Augustin a bylo vyrovnáno – 5:5!!!

Domácí dohrávali na dvě řady a na ledě si chvílemi dělali, co chtěli. Hosté nestíhali a byli pod stále větším tlakem. V 55. minutě střílel těsně vedle hlinecké branky Augustin.

Faul na Schejbala rozhodčí přehlédli, po dalším nedovoleném zákroku (vysoká hůl) byl v čase 59:16 vyloučen bývalý hráč Kohoutů (toho času ve službách Hlinska) T. Prachař.
V normální hrací době se Kohouti ještě neprosadili, v prodloužení již ano.

 

Prodloužení


O postupu České Třebové symbolicky rozhodl kapitán Fúzik. Augustinovu střelu vyrazil gólman Vlk před sebe a pohotový Fúzik jej v čase 60:26 zblízka pohotově překonal – 6:5. HOTOVO!!!

 

HLAS PO UTKÁNÍ:


Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Miluji páté zápasy. Závěrečný duel s Hlinskem byl plný zvratů. Velmi dobře jsme začali a dostali se do vedení 3:1. Zbytečná chyba, po níž soupeř snížil na rozdíl jednoho gólu, vedla k tomu, že se naše hra hodně rozpadla. Inkasovali jsme další tři góly a naše situace byla kritická. V závěrečné desetiminutovce jsme vsadili na hru se čtyřmi útočníky, dostali jsme soupeře pod drtivý tlak, chvílemi to připomínalo spíše bago. Věřil jsem, že je otázkou času, kdy se prosadíme střelecky a gólově. Povedlo se a můžeme se radovat z postupu. Poděkování hráčům a samozřejmě skvělým divákům, kteří v závěrečných deseti minutách vytvořili na zimním stadionu neskutečnou atmosféru.“

 

Další výsledky:


Moravská Třebová – Choceň 5:2 (konečný stav série: 3:2, Chrudim - Třebechovice 4:3 (3:2), Nová Paka – Trutnov 3:6 (2:3).
Čtvrtfinálové dvojice: Nový Bydžov – Trutnov, Litomyšl – Moravská Třebová, Nové Město nad Metují – Chrudim, Česká Třebová – Jaroměř.

 

Příští zápas – neděle 5. února: Česká Třebová – Jaroměř (17.00).