První mečbol soupeře odvrácen           
Ve třetím čtvrtfinálovém utkání dokázali hokejisté České Třebové odvrátit mečbol soupeře. Po výborné první třetině a po skvělém nástupu do druhé dvacetiminutovky sice polevili, ale přesto se na konci radovali z prvního vítězství. Napínavý duel sledovalo 675 diváků. Série pokračuje ve středu na ledě soupeře.

Česká Třebová – Jaroměř 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
 
Branky: 4. Augustin (Jemelka), 11. Semorád (Ostřanský, Hemský), 21. Augustin (Fúzik, Sedlák), 60. Ostřanský (Hemský) – 31. Kašpar (Kocián), 38. Kocián (Kašpar, Bujňák).
Rozhodčí: Vrba, Čížek – Landsmann, Topolský. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváků: 675. Střely na branku: 37:19. Nejlepší hráči: Augustin, Ostřanský – Kašpar. Stav série: 1:2.
Česká Třebová: Kraus - Sedlák, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil, Daněk - Augustin, Pavlovský, Fúzik – Hemský, Semorád, Ostřanský – Plášek, Stolín, Král.
Jaroměř: Vích - Voňka, Bujňák, Souček st., Vágner, Kotrč, Krejcar – Holub, Kašpar, Kocián – Brožek, Háze, Vejman – J. Teuber, Záliš, T. Teuber.
 
1. třetina

První třetina probíhala plně v režii hokejistů České Třebové. Kohouti se ujali vedení v čase 3:07, kdy se prudkým švihem přes obránce Bujňáka přesně trefil Augustin – 1:0.

V 8. minutě mohl přidat druhý gól Ostřanský, ale v koncovce selhal. V polovině první třetině pálil znovu Augustin, jeho ránu chytal brankář Vích.
Vzápětí se velmi dobře hrající Kohouti dočkali. Po perfektní přihrávce Ostřanského vypálil jako z děla Semorád a v čase 10:29 puk vystřelený z jeho hole skončil pod horní tyčkou – 2:0. O necelé dvě minuty později předvedl krásnou kombinaci druhý útok Kohoutů, Ostřanský však stoprocentní příležitost neproměnil.
Hosté se od začátku prakticky jen bránili, často za cenu nedovolených zákroků. Domácí hráli dvě přesilovky za sebou, obě špatně. V závěru prvního dějství spálil další tutovku Pavlovský. Kdyby Kohouti vyhráli první třetinu o pět gólů, nikdo by nemohl říct ani slovo…

2. třetina

Raketový nástup přinesl Kohoutům třetí gól, v čase 20:16 jej vstřelil Augustin – 3:0.
V čase 21:05 byl vyloučen hostující útočník Brožek (podrážení), v čase 22:03 dostal dvouminutový trest kapitán Kotrč, který si neodpustil opakované slovní napadení hlavního rozhodčího, odmítl jít na trestnou lavici a tak jej sudí vykázali do šaten…
Kohouti hráli přesilovku pět na tři, poté pět na čtyři, bez gólového efektu. V čase 24:01 byl vyloučen Souček st. (hrubost), domácí dvojnásobnou přesilovou hru znovu nevyužili!! Po chybě Semoráda mohli naopak skórovat hosté, Bujňákovu střelu kryl brankář Kraus. V pokračující klasické přesilovce Kohouti opět propadli.

V polovině střetnutí chybovala první pětka domácích, Kašpar se snadno dostal za obránce Sedláka s Jemelkou a Kociánovu přesnou přihrávku přetavil v gól naděje – 3:1.
Domácí, kterým se hra povážlivě rozsypala, vzali oddechový čas. Chyba Pavlovského zůstala nepotrestána, v čase 32:07 byl vyloučen obránce Jemelka (hákování). Kohouti se ubránili, stejný hráč byl vyloučen v čase 35:23 (podrážení).
Hosté zvedli hlavy a pouhou jednu vteřinu po Jemelkově návratu snížili na rozdíl jednoho gólu, v čase 37:24 se prosadil Kocián – 3:2.
V závěru (38:37) přišel zbytečný faul Semoráda v útočném pásmu (hákování), naštěstí byl o chvíli později (39:09) vyloučen také hostující Bujňák (nedovolené bránění).
 
3. třetina

V závěrečné třetině hráli domácí o poznání klidněji, také hosté se snažili neudělat nějakou hloupou chybu.
V čase 48:18 byl vyloučen Plášek (hákování), Jaroměř domácím zle zatápěla, dobrou příležitost měl Háze, jehož střelu kryl gólman Kraus. V 54. minutě mohlo být vyrovnáno, Kocián po další chybě domácí obrany střílel vedle.
Hosté v závěrečných minutách dost riskovali, domácí se dostávali do nebezpečných protiútoků. Po jednom z nich přihrál Semorád do vyložené šance Augustinovi, který ji v 58. minutě nevyužil.
V čase 57:37 vzala oddechový čas Jaroměř. Hosté o malý okamžik později odvolali brankáře a zkoušeli hru v šesti. Skóre zápasu dostalo definitivní podobu v čase 59:21, kdy zblízka do opuštěné branky skóroval Ostřanský – 4:2.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Byl to další těžký zápas, tentokrát spíš na hlavu. V sestavě jsme udělali změny, příležitost dostali silovější hráči. První třetina byla výborná, vyhráli jsme ji o dva góly, ale mohli jsme vstřelit čtyři. Za stavu 3:0 ve druhé třetině přestalo mužstvo plnit taktické pokyny, bohužel jsme nedokázali proměnit dlouhé přesilové hry pět na tři. Domluva v kabině během druhé přestávky zabrala, ve třetí třetině se výkon týmu opět zvedl.“


Další výsledky:

Litomyšl – Moravská Třebová 4:0 (konečný stav série: 3:0), Nový Bydžov – Trutnov 3:1 (3:0), Nové Město – Chrudim 4:2 (2:1).
Příští zápas – středa 15. února: Jaroměř - Česká Třebová (19.00).