O prvním únorovém víkendu patřil zimní stadion v České Třebové krasobruslařům. 

V sobotu 4. 2. 2023 si celkem 136 závodníků zajelo své závodní jízdy v 10 kategoriích druhé nejvyšší soutěže – Poháru Českého krasobruslařského svazu. Z toho bylo 13 místních závodnic, a i když to ani jedné na medailové pozice nevyšlo, podařilo se jim zajet si osobní rekordy v ISU hodnocení svých jízd. Některé výsledkově atakovaly své nejlepší umístění v sezoně, případně si je vylepšily a posunuly se díky přínosu bodů i v celorepublikovém žebříčku. Víceméně se u všech jednalo o velmi vydařené výkony.

 

Neděle 5. 2. 2023 patřila meziklubové soutěži v rámci projektu Brusličky a v ní se představila také českotřebovská budoucnost – čtveřice nejmenších dětí z přípravky. První závody v sobě nesly jistou neznámou, co s nimi závodní tréma provede, nakonec přinesla překvapivě třetí místo pro pětiletou Eleanorku.

Věkově na opačné straně byla poprvé zařazená kategorie Adult prvky, ve které startovaly dvě místní bruslařky z Kurzu pro dospělé. Přes rozklepaná kolena při své premiéře se program za vydatného povzbuzování diváků povedl a obě zaslouženě a s velkým obdivem vystoupaly na stupně vítězů.  Celkově v neděli startovalo 96 závodníků.

Stručně víkendová statistika: celkem 232 soutěžních programů od závodníků ze 43 klubů z celé České republiky.  Česká Třebová měla zastoupení 26 závodnic v 11 kategoriích.
Rozdalo se 21 sad pohárů a medailí. Pro všechny zúčastněné byly připravené věcné dary, se kterými klubu pomohlo velké množství sponzorů, bez kterých by se tato velká akce neuskutečnila.
Zajímavostí byl věkový rozdíl nejmladší a nejstarší závodnice, které dělilo neskutečných 66 let, a to obě startovaly s volnými jízdami v Pohárové soutěži.
Další premiéru tohoto víkendu si vyzkoušela i domácí Radka Hůlková, která se představila nejen na ledě jako krasobruslařka, ale poprvé také v pozici rozhodčího Brusličkových závodů.

Výsledky všech závodníků jsou k dispozici na oficiálních stránkách ČKS a projektu Brusličky, shrnutí domácích na stránkách www.kraso-ct.cz