POHŘEB ZUZANY ŠEVČÍKOVÉ - NOVÁKOVÉ           


Hřbitůvkem obklopujícím kostel sv. Matěje na Praze 6 proudí desítky lidí, které zakrátko zaplní do posledního místečka nejen kostelík, ale i schodiště vedoucí k jeho dveřím….

Je pátek 3. února 2023,  smutný den posledního rozloučení se vzácnou a mimořádnou osobností:  pedagožkou a muzikoložkou, paní Zuzanou Novákovou-Ševčíkovou, jedinou dcerou paní Zuzany Švabinské.

Paní Zuzana Nováková-Ševčíková zemřela obklopena milovanou rodinou 27. ledna 2023 ve věku 92 let, necelé čtyři měsíce po svém manželovi Václavu Ševčíkovi.

Před bohoslužbou promluvili o její nezlomné vůli k životu, optimismu a naději, kterou dokázala povzbuzovat všechny kolem,  její syn Martin Kuna, rodinný přítel Vladimír Petkevič a poté i její vnučka Anička Kunová.

Hudba, kterou paní Zuzana milovala, kterou vyučovala a jíž zasvětila celý svůj život, noblesně doprovázela celý obřad rozloučení naplněného vděčnými vzpomínkami.

Díky velkorysému pozvání rodiny se poté ve vile Zuzany a Václava Ševčíkových sešly desítky lidí, kteří vytvořili nádherné společenství rodiny, příbuzných a přátel,  ale také mnoha významných osobností z oblasti výtvarného, hudebního a divadelního umění, všichni však nebývale skromní, pokorní a neokázalí; přesně takoví, jaká byla i paní Zuzana se svým láskou doširoka otevřeným srdcem.

Děkujeme za to, že jsme Vás směli poznat a za všechno, čím jste obohatila náš život. V neposlední řadě děkujeme také za Vejrychovu (Švabinského) chaloupku v Kozlově, v jejímž geniu loci budeme navždy vnímat i Vás….

S úctou

Ludmila Rašnerová, bývalá členka výtvarné skupiny MAXMILIÁN

Foto a video: L.Rašnerová                                                                                                                       (Video připravujeme)

Rodina syna paní Zuzany Novákové-Ševčíkové
zleva syn Martin Kuna s dcerou Annou,  manželkou Alenou a synem Václavem.