Trenér Jindřich: Zajíci se počítají až po honu
 
Tahle série měla všechno. Góly, bitky, emoce na ledě i v zákulisí. Hrálo se na maximální počet pěti zápasů, přičemž ten rozhodující došel až do prodloužení. Obhájce mistrovského titulu byl devět minut před koncem normální hrací doby téměř na kolenou, drtivému finiši Kohoutů však soupeř neodolal.
 
Za napínavou sérií se ohlíží českotřebovský trenér Jaromír JINDŘICH:
„Po úspěšném finiši v nadstavbové části soutěže, v níž jsme nakonec skončili na čtvrtém místě, nám los v osmifinále play off přidělil tým Hlinska. Bylo jasné, že série bude vypjatá a dlouhá, a to z několika důvodů. Na druhé straně stáli dobří hráči, například brankář Vlk, obránci Beneš, Machač a Nepokoj, útočníci Kišš a Prachař. A samozřejmě trenér Rohlík, který v minulé sezoně stal na střídačce Kohoutů.

1. zápas (doma 2:3)
Do série jsme vstoupili zbytečně nervózně. V prvním utkání jsme vedli 2:0, jenže soupeř trestal naše chyby a srovnal na 2:2, aby nakonec v 56. minutě rozhodl z přesilovky. Po utkání trenéra Hlinska zřejmě postihl psychopatický záchvat. Vulgárními a nepublikovatelnými výrazy napadl mě a naši střídačku, řval jako blázen, že ho nikdy neporazíme a podobně. Slovní útoky pokračovaly v útrobách stadionu, kde vykřikoval, že nám v České Třebové prý bude smutno. Vypjatá atmosféra bohužel dolehla na některé hráče Hlinska, kteří se přidali. Na chodbě křičeli, že nás mají na lopatě, že si půjdou koupit vítězné doutníky. Nevím, trenér Hlinska možná zapomněl, že série se hraje na tři vítězné zápasy. Tyto události náš tým nakoply a semkly.


2. zápas (venku 7:2)
Dominance našeho týmu v průběhu celého utkání byla jasná, o vysokém vítězství jsme rozhodli v přesilových hrách. Zajímavé, na straně Hlinska zavládl klid.


3. zápas (doma 3:1)
Druhý zápas na domácím ledě, dobývání obranného valu soupeře. Nakonec zasloužená výhra 3:1, druhá strana se znovu odmlčela.


4. zápas (venku 3:4 po nájezdech)
Stejná taktika soupeře: obranný val, čekání na naše chyby, na rychlé protiútoky, případně na přesilové hry. Těsná prohra po samostatných nájezdech. Největší překážkou nám byl výborný brankář Vlk. Šťastnou výhrou povzbuzený trenér Hlinska zopakoval psychopatícký útok směrem k naší střídačce a pochopitelně k mé osobě.

Druhý den vyšel na webu Hlinska rozhovor s trenérem Rohlíkem, v němž pomluvil českotřebovský klub, kde nedávno působil. V rozhovoru tvrdil, že v České Třebové hokejisté pořádně netrénovali, naopak se prý na trénincích jen bavili různými hrami. O svém mužstvu ve zmíněném rozhovoru tvrdil, že hraje nátlakový hokej, že má o soupeři rozbory, že Kohouti hrají pořád stejně, že má v České Třebové informační zdroje atd. Byl tak drzý, že odkaz na tento rozhovor poslal den před rozhodujícím střetnutím našemu manažerovi panu Vaňkovi. Zřejmě si myslel, že nás jeho nesmyslné řeči znejistí a rozhodí.

5. zapas (6:5 v prodloužení)
Neskutečný zápas. Chvíli jsme byli nahoře, za chvíli dole. Naši hráči prokázali obrovské odhodlání a pevný charakter.

Z mého pohledu jsem nemohl uvěřit tomu, jak trenér Hlinska rozhodující zápas při vedení 5:3 prokaučoval. Kde byla údajná nátlaková hra jeho mužstva? Jak je možné, že tým, který se údajně připravoval celou sezonu kondičně, v posledních deseti minutách zcela odpadl a nestačil tempu soupeře, který pořádně netrénoval? Hloupé kecy se někomu nevyplatily. Ukázaná platí. Jsem rád, že pokora a respekt k soupeři má stále větší hodnotu než vulgarita, urážení hráčů, realizačního týmu a dokonce vedení našeho klubu.
 
Slovo na závěr.

Série byla neskutečná. Velmi atraktivní pro diváky, hráči obou týmů předvedli skvělý hokej. Hráčské osobnosti, například typu Vlka, Prachaře, Beneše, Finka, Machače, Nepokoje a Kišše, drželi Hlinsko dlouho ve hře. Jedna osoba si, bohužel, vzala celou sérii trochu víc osobně než bylo zdrávo.
Na konci pátého střetnutí se všem přítomným nabídl smutný pohled. Trenér soupeře nepřišel pogratulovat hráčům, s nimiž minulou sezonu zvedal nad hlavu pohár za vítězství. Po inkasovaném gólu v prodloužení utekl ze střídačky i zimního stadionu.
Stará pravda říká, že zajíci se počítají až po honu. Hráčům Hlinska a vedení klubu přeji, ať se jim daří v zápasech o pohár Vladimíra Martince. Ještě jednou děkuji svému týmu a samozřejmě fanouškům, kteří náročnou sérii vyhráli společně s námi. Naše cesta pokračuje.“