Před10 lety byla anketa o rozvoji sportovního areálu Skalka


Svatava Dudková, která před 10 lety v roce 2013 studovala Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně pracovala na stáži (nebo praxi)  na MěÚ v České Třebové na odboru rozvoje města a investic a současně také zpracovávala diplomovou práci na téma „Projekt dokončení sportovního areálu v České Třebové na Skalce pro podporu rozvoje města a cestovního ruchu“. Stejnému tématu se věnovala i její předchozí bakalářská práce.
Návrh na řešení zimního stadionu a víceúčelové haly dle projektové dokumentace  z roku 2004
Z areálu Na Skalce si Svatava Dudková vybrala objekt „městské multifunkční sportovní haly“ (tehdy označená jako "objekt D") a součástí diplomové práce je i ANKETA s následnou SWOT analýzou apod.
Aby to nebylo jenom teoretizování a výsledky byly reálným základem (v budoucnu byly využitelné i pro Českou Třebovou), tak odbor investic s anketou oslovil ZŠ, gymnázium, VDA, TJ Lokomotiva a další dotazníky z ankety byly k dispozici také na infocentru města pro veřejnost a na webu Českotřebovského zpravodaje. Na obrázcích 2 naskenované výřezy z projektové dokumentace areálu (z roku 2004) - celý areál a půdorys haly.  
Objekt D - víceúčelová sportovní hala se nakonec neuskutečnil, náhradou byla přestavba kotelny VDA na sportovní halu Skalka, v době dokončení jistě světoznámou, neboť večer před slavnostním otevřením jí spadla střecha. Na místě haly vzniklo parkoviště s dostatečnou kapacitou. Vzniklé řešení lze považovat do ideální, zbývá jen dostavba šaten atletického stadionu, potřebný doplněk, bez kterého nebude areál kompletní..  Diplomové práce jsou v elektronické podobě uchovávány v archivu školy a tak by jistě bylo zajímavé tuto diplomku "oprášit" a zveřejnit, aby bylo jasné jaké návrhy obsahuje a porovnat je s nynější skutečností.  (mm)