Volejbalové úspěchy gymnazistů  na turnajích SŠ
Ve čtvrtek 2. března 2023 jsme se zúčastnili krajského kola ve volejbalu SŠ, které se konalo ve Slatiňanech. Z okresních kol postoupilo družstvo dívek i chlapců, takže jsme se do Slatiňan vydali společně mikrobusem.
V prvním zápase dívky hrály proti Gymnáziu Litomyšl. Hra byla vyrovnaná, ale naše týmová práce a odhodlání nás nakonec dovedly k vítězství 2:0. V druhém utkání jsme se potkaly s Gymnáziem Chrudim. Opět jsme dokázaly hrát jako tým a vyhrály jsme 2:0. Poslední zápas jsme hrály proti Gymnáziu Pardubice. Bohužel jsme prohrály 1:2, ale i přesto jsme bojovaly a užily si skvělou hru.
Chlapci měli soupeře z Gymnázia Svitavy, SPŠCH Pardubice a SPŠ Chrudim. Ve všech třech zápasech dokázali porazit soupeře 2:0.
Máme obrovskou radost, že obě družstva zvítězila. Byl to pro nás náročný, ale zároveň velmi zábavný den plný sportovních zážitků. Oba týmy hrály pěkný volejbal a nevzdaly to ani v nejtěžších chvílích zápasu. Každý z nás byl důležitou součástí týmu a bez naší spolupráce bychom nedosáhli vítězství.
Chceme poděkovat paní učitelce Peroutkové, která nás podporovala po celou dobu turnaje.
Sestava dívek: Kristýna Vernerová, Adéla Dušková, Eliška Pešková, Sára Horáková, Barbora Koubová, Barbora Očenášová, Karolína Kolářová, Lucie Potštejnská
Sestava chlapců: Michal Bělka, Vladislav Hruška, Samuel Svoboda, Tomáš Kalousek, Jan Kalas, Josef Bureš, Matěj Kubasa, Matěj Štantejský
Kristýna Vernerová a Adéla Dušková, 4.C