Konal se jubilejní Memoriál Břeti Hampla.

I v dešti se ho zúčastnilo 250 účastníků


Po dvou letech se konal Memoriál Břeti Hampla. Letošní jubilejní 30. ročník zimních skautských hlídkových závodů uspořádal 3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová v sobotu 18. února. Sešlo se na něm skoro 250 účastníků a účastnic.
Závody se konaly v okolí chaty U Floriána, kterou zapůjčil Sbor dobrovolných hasičů Parník, jemuž tímto děkujeme. Po pátečním vaření polévky, přípravě závodu a značení trati se od sobotního rána začali scházet přihlášení účastníci a účastnice. Letos se závodu, kromě domácích českotřebovských, zúčastnili skauti a skautky z Dlouhé Třebové, Dolní Dobrouče, Chocně, Lanškrouna, Sezemic, Ústí nad Orlicí, Vysokého Mýta a Žamberka. Hlídek se celkem sešlo 42.
Závod začal. Déšť hlídky neodradil. Světlušky a vlčata měli trať v délce asi 2,8 km značenou fáborky. Skautky a skauti měli určené druhé stanoviště a museli proběhnout všech 10 stanovišť. Na trati čekaly každou hlídku uzle, třídění odpadu, hod na cíl, šifrování, rozdělávání ohně i zdravověda. Některým hlídkám se sice nepodařilo nalézt všechna stanoviště, ale i tak do cíle doběhly. V cíli na ně čekala gulášová polévka a už netrpělivě čekají na vyhlášení výsledků. Po doběhnutí poslední hlídky v každé kategorii začalo počítání výsledků.
A kdo že letos vyhrál?
V kategorii světlušek hlídka ze 4. dívčího oddílu Česká Třebová ve složení: Johana Matejov, Viktorie Machalíková, Meda Špačková, Klára Chobotová a Laura Kecíková.
V kategorii skautek hlídka z 1. oddílu Žamberk ve složení: Tereza Jedličková, Marie Kopecká a Alena Skalníková.
V kategorii vlčat hlídka 1. oddílu Lejsek Vysoké Mýto ve složení: Tomáš Pavlíček, Ondřej Morávek, Matěj Dostál, Oldřich Čáp a Matěj Novotný.
V kategorii skautů hlídka 1. oddílu Dolní Dobrouč ve složení: Antonín Šolc, Jan Rýznar a Tomáš Moravec.
Závěrem bychom rádi poděkovali státnímu podniku Lesy České republiky, který umožnil konání akce na pozemcích, které spravuje. A dále také sponzorům, kterým bylo Město Česká Třebová a pan Jan Kohoutek, kteří poskytli ceny pro vítěze. Jednotlivá stanoviště zajišťovali členové a členky všech oddílů ze střediska Javor Česká Třebová, kterým tímto také děkujeme.
Výsledkové listiny a více fotografií najdete na našich stránkách: http://trojka.e-skaut.cz/
3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová