Českotřebovský deník 112/2023 (22/4) 

V Hliníkách opět pršelo. Již po třinácté
V klubu Hliníky se 22.4. opět sešly příznivkyně karetní hry Prší, aby smysluplně prožily sobotní den. Program dne obsahoval jak napínavé souboje  ve zvolené karetní hře, která má dle názoru některých příznivců především "dámský šmrnc", ale byl zde čas také na relaxaci, zábavu a také na gastronomii. Pochoutkami ze zdejší kuchyně je Klub Hliníky pověstný.
Turnaje se zúčastnilo 16 hráček, které absolvovaly nelítostné, ale férové boje. Detaily z turnaje je těžké popisovat, nicméně žádné protesty se nekonaly. Začalo se v deset a kolem druhé hodiny odpolední se již konalo vyhlášení pořadí a tedy i vítězek turnaje.
Pro každou hráčku byly připraveny účastnické listy a také zajímavé věcné ceny  a pro vítězku pak navíc tradiční karetní věnec. Připomeňme ještě, že se dámský karetní turnaj ve hře PRŠÍ koná jako Memoriál Pepíka Veverky.
Přítomen byl s kamerou i Českotřebovský deník a tak závěr turnaje a panující dobrou náladu máme zaznamenánu v krátkém videu ZDE. Obětavou pořadatelkou nejen toho turnaje, ale i těch předešlých je Renata Klaclová, která se sama také turnaje samozřejmě zúčastnila (a obsadila sedmé místo)  Ve skutečnosti nejde o pořadí, vítěz nikam nepostupuje, jde o ukázku tradice, která se v Hliníkách osvědčila. Zatímco ve Svinné pořádají turnaj v mariáši, tak v Hliníkách prší....

Na Pekláku se připravuje  stavba pro montáž kontejnerů. 

Jde o kontejnerovou sestavu která bude využita během letní sezóny pro půjčovnu a opravdu kol a během zimní sezóny jako lyžařská škola. protože  zahájení jarní bikerské sezóny se kvapem blíží, je třeba kontejnery namontovat.  Ve  smlouvě io realizaci zakázky byl stanoven termín 24. dubna, což bude v pondělí. Zatím zde kontejnery složeny nejsou. Bude je pak třeba zkompletovat, připravit a připojit na připravené inženýrské sítě. Doufejme že to dobře dopadne, tedy lépe než se sanitárními kontejnery u dolního parkoviště, které byly místo loňského léta namontovány až nyní v jarním období. Přípravu stavby kontrolujeme od jejího zahájení. Snad se podaří vše ještě do začátku května dohnat . Na dobrém začátku sezóny hodně záleží.

Divizní kuželkáři Lokomotivy Česká Třebová získali přímý postup do III. KLM 

Dohrávky a poslední kolo divize rozhodlo o tom, že na prvním místě s právem přímého postupu do III. KLM se umístilo družstvo Č. Třebové A. Gratuluji. A kolik sestoupí přesně družstev, záleží na výsledcích sobotních utkáních III.KLM B. Neb jak je stanoveno v Rozpise „Z Vč divize sestupují minimálně družstva umístěná v konečné tabulce družstev na 12.-13. místě. Při sestupu 1 družstva z III.KLM sestoupí i družstvo na 11. místě a při sestupu 2 družstev z III.KLM sestoupí i družstvo na 10. místě v konečné tabulce.“. A k vlastním výsledkům.
V dohrávkách se zrodila jedna remíza, jedno vítězství domácích a jedno vítězství hostů. V posledním kole hosté úspěšnější z hlediska výher v poměru 4:2. Domácí dráhy uhájila družstva Č. Třebové A a Smiřice A, kdy celkem bez problémů přehráli hostující celky. V případě výher hostujících družstev byly jistě k vidění i napínavé souboje, neboť dva zápasy skončily v konečném součtu kuželek rozdílem do 15 kuželek. Pětistovka v posledním kole nepadla. Nejblíže jí byl Martin Kamenický s výkonem 496.
LOKO Č. TŘEBOVÁ A - ROKYTNICE N. J. A   12:4 2775:2629   14.4.
LOKO Č. TŘEBOVÁ A - D. KRÁLOVÉ N. L. A  13:3 2737:2637  12.4.

Krajský fotbalový přebor pokračoval 23. kolem  Lanškroun nám body odvezl

23. kolo Sobota 22. 4. 2023
Přelouč - Lázně Bohdaneč 0:1 (0:0) 80 diváků 
Libišany - Choceň 1:3 (0:1) 78 diváků 
Litomyšl - Heřmanův Městec 3:2 (0:1) 100 diváků 
Holice - Horní Ředice 0:2 (0:1) 255 diváků 
Česká Třebová - Lanškroun 2:4 (1:2) 130 diváků 
Třemošnice - Pardubičky 0:0 (0:0) 110 diváků 
Moravská Třebová - Vysoké Mýto B 3:0 (0:0) 120 diváků 
Neděle 23. 4. 2023 16:30                                                   
Svitavy - Moravany Svitavy  - zítra.  Odložené utkání FK Česká Třebová - Horní Ředice bude ve středu 26.4. venku. FK Č. Třebová je v tabulce na 10. místě vede Horní Ředice.

Hokejbal: po základní části se hraje čtvrtfinále play-off 

Čtvrtfinále
HBC Hradec Králové 1988 B - HC Jestřábi Přelouč: 1:0 
so 22. 04. 2023 17:00  HBC Hradec Králové 1988 B  HC Jestřábi Přelouč  2:1pp
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová - HbC Chlumec nad Cidlinou: 1:0
so 22. 04. 2023 11:00  TJ Lokomotiva Česká Třebová -  HbC Chlumec nad Cidlinou  5:2