Českotřebovský deník 119/2023 (28/4) 
Nové video Českotřebovského deníku : Majáles 2023
Jde o první rychle zveřejněné video z dnešního majálesového průvodu a z představení jednotlivých skupiny na hřišti gymnázia před tím, než se průvod vydal na svou obvyklou trasu. Počasí přálo, ve městě vítaly majálesový průvod davy lidí . Lze konstatovat, že všech 12 gymnazijních tříd  přistoupilo k letošnímu Majálesu  opravdu kreativně, nakonec to všechno zjistíte z publikovaného videa Českotřebovského deníku a několika fotografií.  Video z Majálesu uděláme ještě důkladnější, pracuje na tom Libor Vašina a video bude hotové během několika dnů. V dalším textu máme taky k dispozici "majálesová videa" z loňského roku. To proto, abychom mohli porovnávat, abychom si oživili svoje vzpomínky. 

Majáles byl také v loňském roce 2022, podívejte se jaký byl!                             



Na Pekláku je už nastěhována nová kontejnerová sestava. 
Firma finišuje na dokončovacích pracích 

Kontejnery se stěhovaly včera ve čtvrtek a dnes v pátek dopoledne na velkých podvalnících z Jeseníku. Cesta do České Třebové je komplikovaná  silnice přes Červenohorské sedlo je uzavřena a druhá možnost přes Ramzovou má překážky, které  trasu znemožňují.   Nakonec všechno dobře dopadlo, kolem jedenácté už byly oba kamiony na místě pod sjezdovkou.    Mezitím byla vzorně připravena plocha k montáži. pracovníci firmy, kteří provádí montáž kontejnerů říkali, že tak vzorně připravené staveniště už dlouho neměli.
To, že máme kontejnery na  místě  je teprve začátek dalších dokončovacích prací, které povedou ke kolaudaci celé sestavy. Dodavatelská firma bude pracovat také přes víkend. 
"Je to obrovský rozdíl spolupracovat s tímto novým dodavatelem", říká Zdeněk Vávra. Jsem přesvědčen, že dokončení bude provedeno ve vzorné kvalitě. Je to velký rozdíl od předchozí zkušenosti s přípravou a instalací sociálních kontejnerů postavených dole u parkoviště. Jaké zde vznikly problémy, lze nejlépe posoudit při sledování videozáznamu z posledního zastupitelstva, přesněji z vystoupení zástupce dodavatelské firmy, dodal Zdeněk Vávra. 
Spuštění letního provozu bike areálu se blíží a je dobře, že můžeme návštěvníkům opět představit něco nového. Tratě jsou připraveny a v pořádku, budeme mít nové sociální kontejnery pro návštěvníky i minicamp a pod dětskou sjezdovkou budeme mít   nové prostory pro půjčovnu kol. Právě to Peklák tým hodně potřebuje, dosud vždy večer musel všechno o venkovního místa uklidit a schovat a ráno zase  vytáhnout. Ochrana proti dešti byla nedokonalá, bylo to opravdu náročné. Nyní  bude všechno jednodušší a pro klienty příjemnější, i když se ještě může stát, že první provozní víkend bude ještě všechno po staru.  
Českotřebovský deník sledoval nejen přípravu staveniště, ale  také dnešní  skládání kontejnerů a montáž nové sestavy. Z této činnosti připravíme přes prodloužený víkend nové video. Zatím jen několik fotografií. (mm)